Görüş Bildir

Silvan'dan şampiyonluğa

Diyarbakır'ın son üç ayda terör olayları nedeniyle toplam 7 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Ruken Fidan, Çankırı'da katıldığı Bay-Bayan Gençler ve Büyükler MMA Amatör (Kafes) Dövüşü kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Silvan'dan şampiyonluğa

Çankır'da 16 Eylül tarihinde yapılan Bay-Bayan Gençler ve Büyükler MMA Amatör (Kafes) dövüşü Türkiye Şampiyonası'nda Silvanlı Ruken Fidan, kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. 300'ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışlarda, rakiplerini tek tek eleyen Ruken Fidan, kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye Şampiyou olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Babası Teyfik Fidan'ın belediyede işçi olarak çalıştığını belirten Ruken Fidan, kendisinden küçük 3 kardeşinin daha bulunduğunu kaydetti. Geçen yıl liseyi bitiren ve bu yıl Dicle Üniversitesi Beden Eğitim Yüksek Okulu sınavlarına hazırlanan Ruken Fidan, kategorisinde dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini ifade etti.

HENDEKLERDEN, BARİKATLARDAN GEÇTİ

Olayların yaşandığı mahallelerden biri olan Bağlar Mahallesi'ndeki bir evde oturan Ruken Fidan, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde, ara sokaklardan gizlice geçerek, spor salonuna gittiğini ve şampiyonaya hazırlandığını belirterek, "Çok kötü günler geçirdik. Zor ve riskli şartlar altında şampiyonaya hazırlandım. Çatışmalar yaşanırken, ben spor salonuna gidip idman yapıyordum. Bazen hendeklerden, bazen barikatlardan geçmek zorunda kalıyordum. Sokakta yürüdüğüm zamanlarda sık sık silah ve patlama sesleri duydum. Her şeye rağmen çalışmalarımı aksatmadım, mücadele ettim ve Türkiye şampiyonu oldum. Bu beni ve ailemi çok mutlu etti. Şimdi İspanya'da yapılacak şampiyonaya katılarak dünya şampiyonu olmayı istiyorum. İlçe merkezinde kızların okula gitmelerini ve spora yönelmeleri için çalışıyorum. Girdiğim her ortamda sporun yararlarını ve faydalarını anlatıyorum. Kadınların Silvan'da okula ve spora yönelmesi bence bir devrimdir. Şampiyonluğu, aileme ve Silvan halkına armağan ediyorum. Antrenörüm Yunus Çeliktemel ve Muay Thai antrenörüm Selahattin Omaç'a emek ve katkılarından çok teşekkür ediyorum" dedi.

SPOR, DERSLERDE DE BAŞARI GETİRİR

Ruken Fidan'ın antrenörü Yunus Çeliktemel, gençlerin spora yönelmesi için elinden geleni yaptığını belirterek, "Silvan'daki gençlerin sporu sevmesini istiyorum. Gençlerin spora yönelmesi için de Silvan ilçemizde bir takım çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Özellikle okula giden öğrencilerimizin spora yönelmeleri halinde, derslerinde de başarı oranı yakalayacaklarına inanıyorum. Ruken'i 3 aylık bir çalışma sonunda şampiyonaya hazırladık. Silvan'da çatışmalı sürece rağmen çalışmalarımıza aralıksız devam ettik" diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİTMEK İÇİN SPONSOR ARIYOR

Türkiye Şampiyonu olan Ruken Fidan, önümüzdeki günlerde İspanya'da yapılacak şampiyonasına davet edildiğini ancak sponsor bulamaması halinde yarışlara katılamayacağını kaydetti. Fidan, "İspanyada yapılacak olan Dünya şampiyonası için sponsor arıyoruz. Hedefim Dünya şampiyonu olmaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi