Görüş Bildir

Sinemayla tanıştılar!

Diyarbakır'da Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla daha önce sinemaya gitme imkanı bulamayan 70 kadın Mucize filmini izledi

Sinemayla tanıştılar!
DİYARBAKIR   - Diyarbakır'da dezavantajlı 70 kadın ilkkez sinemada film izledi.

Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu Diyarbakır Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle daha önce sinemaya gitme imkanı bulamayan kadınlar yönetmen ve senarist Mahsun Kırmızıgül'ün dördüncü uzun metrajlı filmi olan dram komedi türündeki "Mucize" filmini bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda izleme imkanı buldu.

Kadınlar, 1960'lı yıllardaki Türkiye'nin panoramasına ışık tutan, Egeli bir öğretmeninin Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişinin işlendiği filmi kadınlar yoğun ilgiyle izledi.

Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Koyun, AA muhabirine, Dünya Kadınlar Gününde sinemaya daha önce gidemeyen kadınlar için bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

"KADINA YÖNELİK HER TÜR ŞİDDETİ KINIYORUZ" Koyun, bu etkinliğin sadece bir günle sınırlı kalmayacağına işaret ederek, "Dezavantajlı durumda olan kadınlarımıza yönelik bu çalışmayı yaptık. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Kadınlara yönelik etkinliklerimiz sürecek. Kadınları sadece bir günde hatırlamayacağız" diye konuştu.

"Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel her tür şiddeti kınıyoruz" diyen Koyun, yaşadıkları her tür sorunda kadınların yanında, uğradıkları şiddetin de karşısında yer alacaklarını vurguladı.

Koyun, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladıklarını dile getirdi.

Kadınlar da ilk kez sinema salonunda film izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, özlem duydukları sinema ile kendilerini buluşturan federasyon yetkililerine teşekkür ettiler.

Etkinliğe katılan kadınlara karanfil hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi