Sır dolu intihar

Hani Gürbüz beldesinde 23 yaşındaki genç, bilinmeyen bir nedenle kendini astı. Sır dolu intiharla ilgili soruşturma başlatılırken, Kızıltepe'deki intiharlar da STK'lar tarafından tartışmaya açıldı.

Sır dolu intihar

Diyarbakır'ın Hani İlçesine bağlı Gürbüz Beldesinde bir genç, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı kendisini asarak yaşamına son verdi.

Hani'ye bağlı Gürbüz Beldesinde Abdullah Kaya (23) adlı genç, sabah saatlerinde kendini asmış bir şekilde bulundu. Akrabaları tarafından Hani İlçe Hastanesine getirilen Abdullah Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Eevin en küçük oğlu olan Abdullah'ın sessiz, içine kapanık biri olup maddi sıkıntıları bulunmaktaydı. Hani İlçe Hastanesinde yapılan işlemlerden sonra Diyarbakır'a gönderilen Abdullah Kaya'nın naaşı otopsi yapıldıktan sonra Gürbüz Beldesinde toprağa verilecek.

İNTİHARLAR ARTTI

Kızıltepe ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, son zamanlarda yaşanan intihar vakalarına dikkat çekti.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Şerif Öter, yaptığı açıklamada, son 4 ayda biri kadın 3'ü erkek olmak üzere 4 intihar vakasının yaşandığını, intihar vakalarını önlemek için toplum olarak önlem alınması gerektiğini belirtti.

İntihar davranışının önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Öter, ülke genelinde intiharı önleme çalışmalarının yaygınlaştırılmasının önem taşıdığını bildirdi.

Eğitime önem verilmesi, bu konuda ailelere çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Öter, "Dinimizi bilerek, anlayarak yaşarsak sorunların çoğu çözülmüş olur. Dinimizde insanların kendi veya başkasının hayatına kast etmesi yasaklanmıştır. Ateşli silah edinme yollarının kontrol altında tutulması, eczanelerden ilaç alımında sınırlama ve düzenlemeler getirilmesi gerekmektedir. Olaya geniş ve toplumsal bir açıdan bakılması gereklidir." dedi.

SİLAHLA KENDİNİ VURDU

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyünde ikamet eden Y.D. (17) isimli çoban, sürüyü otlatmak için gittiği Günyazı köyü Yeşilöz mezrasında oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu hayatını kaybetti. Y.D.'nin cenazesi, savcı tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Van'a gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz