Sır Dolu Ölüm!

Elinde silah başında tek mermi izi olan Selim Dağ'ın şüpheli ölümü polisi alarma geçirirken, Dağ'ın annesi imam nikahlı gelinini suçladı.

Sır Dolu Ölüm!

Kayapınar ilçesinde 25 yaşındaki M. Selim Dağ evinde ölü bulundu. Başına tek el ateş edilmiş vaziyette kanlar içerisinde bulunan Dağ'ın şüpheli ölümü polisi alarma geçirirken, Dağ'ın ailesi oğullarının ölümünden, 10 aylık imam nikahlı eşini sorumlu tuttu. Buarada sıra kadem basan Dağ'ın eşi ve kaynanasını polis her yerde arıyor.

SIR DOLU İNTİHAR

Korkunç olay Kayapınar ilçesi 500 Evler Mahallesindeki TOKİ sitesilerinde meydana geldi. Bir süreden beri psikolojik sorunları olduğu öne sürülen M. Selim Dağ, önceki gün annesi ve kardeşlerinin ısrarlı telefonlarına cevap vermedi. Anne Şükriye Dağ bunun üzerine oğlunun TOKİ sitelerindeki evine gitti. Kapıyı çalan anne, burada da oğlunun cep telefonunu aradı. Telefon sesinin içeride yankılanması kimsenin de kapıyı açmaması üzerine, sitenin kapıcısı ve komşuları yardıma çağırdı.

ANNE CESEDİNİ BULDU

İçerden kötü kokuların da gelmesi, aileyi paniğe kapılırken, aapıcının çağırdığı çilingir yardımıyla kapı açılınca korkunç olayla karşılaştılar. Anne Dağ, gördüğü manzara karşısında şoka girdi. Oğlunu, yatağı üzerinde kendisine ait olduğu belirtilen ruhsatlı silahıyla başına tek el ateş edilmiş vaziyette kanlar içerisinde buldu. Komşuların ihbari üzerine polis ekipleri olay yerine geldi.

Polisin ve olay yeri savcısının incelemesi sonucunda, Selim Dağ’ın, silahla başından tek mermi ile yaşamını yitirdiği anlaşıldı. olay yeri incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Dağ’ın cesedi, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İMAM NİKAHLI EŞİ KAYIP

Olayla ilgili soruşturma başlatan ve aile fertlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda Polis, Dağ'ın ölümün sıradan bir intihar olmadığı kanısına vararak, soruşturmayı derinleştirdi. Polis olayla ilgili olarak, Dağ’ın imam nikâhlı eşi Zeliha G.’nin bilgisine başvurmak istedi.  Zeliha G.’nin evde bulunmadığı ve ailesinin yanında bir süredir yaşadığı bilgi üzerine baba evine gitti. Polis evde kimseyi bulamayınca, Zeliha G. ve annesi için yakalama kararı çıkardı.

POLİS EŞİ VE KAYNANAYI ARIYOR

Bu gelişmeler üzerine polis, bir yandan olay yerindeki delilleri araştırırken, diğer yandan Zeliha G. ve annesini bulmak için çalışma başlattı. Polis, olaydaki sır perdesini, bu ikilinin vereceği ifadelerle çözebileceği ihtimali üzerinde duruyor.

CENAZEYE YAKINLARI KATILMADI

Öte yandan, Dağ ailesi, Mehmet Selim Dağ’ı morgdan alarak Yeniköy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verdi. Kürtçe ağıtlar yakılırken, Dağ’ın imam nikahlı eşi Zeliha G.’nin hiçbir yakının cenazeye katılmaması ise dikkat çekti.

ANNE'DEN GELİNE SUÇLAMA

Selahattin Eyyubi Camii taziye evinde taziyeleri kabul eden Dağ ailesi, oğullarının intiharında, gelini sorumlu tuttu. Dağ’ı ölü olarak bulan annesi Şükriye Dağ, oğlunun imam nikahlı eşiyle sürekli sorunlar yaşadığını iddia etti.

OĞLUMUN İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUM

10 ay önce oğlunun evlendiğini söyleyen Anne Dağ şu iddialarda bulundu. 'Oğlum henüz 25 yaşındaydı ve on aylık evliydi. Emlakçılık yapıyordu fakat işleri iyi olmadığı için emlakçılığı bıraktı. İşsiz kalan oğluma, karısı ve karısının ailesi tarafından sürekli baskı yapılıyordu. Oğlumun bu baskılardan dolayı psikolojisi bozuldu. Gelin evdeki altınları alıp annesine vermişti. Bizler her seferinde gelinle konuştuğumuzda 'Siz karışmayın' deyip dinlemiyordu, sonra oğluma, ‘Ben senden boşanmak istiyorum’ diyordu. Oğlum bunu kabul etmesine rağmen, ‘Bana daha altın almanız lazım’ diyordu. Oğlum ve gelinim aynı evde ama ayrı yatıyorlardı. Yeni gelin olmasına rağmen ikide bir ‘Beni ne doktorlar, ne öğretmenler istedi de biz geldik bunu aldık’ diyordu. Biz de ona kızıyorduk, sen yeni gelinsin, bunları nasıl söylersin diye, o da ‘o zaman oğlunuz iş bulsun bana para getirsin’ diye karşılık veriyordu.

KAYNANANIN PATRONUYLA KONUŞMUŞ

Ne zaman oğlumun evine gitsem oğlumun üstü başı dağınıktı. Oğluma bakmıyordum, oğlum ağlıyordu ve ‘Beni dinlemiyor, benle ilgilenmiyor, bakmıyor, hep benden para istiyor’ diyordu. Gelinin annesi çalıştığı iş yerin patronuna oğlumun ve gelinin arasındaki sorunlarını anlatmış kendi patronuna. Annesinin patronu benim oğlumu aradı gel fabrikaya senle konuşalım eşinle ilgili diyince oğlum da gitti. Artık oğlumla ne konuşmuşsa kimse bilmiyor. Oğlum beni aradı ‘Ben bu akşam kendi evimde kalacağım’ dedi. Oğlumun sorunları olduğu için aklım ondaydı. Oğlumu aradığımda telefonla cevap vermiyordu.”

Kaynak: Diyarbakır Söz