Sistematik cinsel istismar davasında müdahillik kararı

Kulp’ta sistematik cinsel istismar nedeniyle 22 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi için alınan müdahil kararı kaldırıldı.

Sistematik cinsel istismar davasında müdahillik kararı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2014 ve 2015 yıllarında sistematik olarak cinsel istismara maruz kalan çocuğun şikâyeti üzerine 94 kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucu, 22 kişi hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçla kişiyi alıkoyma” gerekçesiyle açılan ve 4 yıldır devam eden davanın duruşması, Diyarbakır 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmaya, çocuğun avukatı Elif İpek, Tirenç Ulaş ve Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına avukat Gazal Bayram Koluman ile sanık avukatları katıldı.

BARONUN MÜDAHİLLİĞİ KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle daha önce Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi için alınan müdahil olma kararını, merkezin olaydan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle kaldırdı.

DURUŞMA ERTELENDİ

2017 yılından bu yana devam eden davada karar beklenirken, mahkeme heyeti dosyanın kapsamlı olduğunu ve eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle duruşmayı 21 Ocak 2021’e erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler