Sivil şehit sayıldılar

Diyarbakır’da 6-8 Ekim Kobani olaylarında öldürülen 17 yaşındaki Yasin Börü ve 3 arkadaşı, sivil şehit statüsüne alındı.

Sivil şehit sayıldılar

DİYARBAKIR- IŞİD’in Kobani’ye saldırıları nedeniyle Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında çıkan olaylarda, yüzü maskeli göstericiler tarafından, kurban eti dağıttıkları sırada bir evde kıstırılarak, vahşice katledilen 17 yaşındaki Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dadak ve Hasan Gökgüz sivil şehit statüsüne alındı. Bu çerçevede, Börü ve arkadaşlarının ailelerine aylık 700’er lira maaş bağlanırken, ölenlerin birer yakınının kamuda kadrolu olarak işe alınacağı belirtildi.

SİVİL ŞEHİT MUAMELESİ        

Öte yandan, Börü, Güneş, Dadak ve Gökgüz'ün aileleri Diyarbakır Valiliği'ne yaptığı maddi ve manevi tazminat başvurusu da değerlendirildi. Konuyla alakalı Terörle Mücadeleden Doğan Zarar Tespit 4 No'lu Komisyon Başkanlığı ölümlerle ilgili sulhname hazırladı. 5233 sayılı “Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun” çerçevesinde de ailelere 28 bin 208 lira 85'er kuruş maddi tazminat ödenmesine karar verildi. Tazminatların, avukatlar aracılığıyla ailelerine verildiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler