Skandal! Hâkimlerin şifresini ele geçirdi, ünlülerden para istedi

Akılalmaz olay Diyarbakır’da yaşandı. Adliyede çalışan kâtip, hâkimlerin şifresini ele geçirip vatandaşlara mesaj atıp para istedi.

Skandal! Hâkimlerin şifresini ele geçirdi, ünlülerden para istedi

Diyarbakır'da yaşayan Sabri D.'yi telefonla arayıp kendini savcı Murat Mert olarak tanıtan bir kişi, "Evinizde arama yapılacak. Gözaltına alınacaksınız” diyerek para istedi. Sabri D. kendisini arayanın önce dolandırıcı olduğunu düşündü, ancak polisler ertesi gün eve baskın yapınca inandı; gelen polislere "Sizi daha erken bekliyordum. Beni adliyeden bir savcı arayıp evime baskın yapılacağını haber vermişti, ama inanmamıştım" dedi.

Sabri D. polislerin şaşırdığını görünce kendine gönderilen mesajı gösterdi. Yapılan araştırmada mesajı gönderen kişinin arama, el koyma, gözaltı ve dinleme kararlarının verildiği sulh ceza hâkimliğinde görevli katip T.M. olduğu tespit edildi.

Katip T.M'nin birlikte çalıştığı 2 hâkimin UYAP şifrelerini gizlice ele geçirdiği, binlerce dosyada ünlü kişileri kafasına göre dosyalara taraf olarak ekleyip sildiği, Mernis kayıtlarını güncellediği belirlendi. Mahkemede para kazanmak için bu işi yaptığını itiraf eden T.M. 8 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz