Skandal maç yeri kararı

Adıyaman Atatürk Stadı, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar gördüğü için ligin ilk haftasındaki Adıyaman FK-Diyarbekirspor maçı başka şehirde oynanacak.

Skandal maç yeri kararı

Adıyaman Atatürk Stadı, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar gördüğü için ligin ilk haftasındaki Adıyaman FK-Diyarbekirspor maçı başka şehirde oynanacak.  Ancak ev sahibi kulüp  Adıyaman FK’nın maçın oynanmasını istediği Kahta İlçe Stadı’nın fiziki koşulları ve hava şartları futbolcu sağlığı için ciddi tehlike oluşturuyor. Maçın yapılacağı 27 Ağustos’ta bölgede öngörülen hava sıcaklığı 35 derecenin üzerinde. Işıklandırması olmayan ve sentetik zemine sahip olan Kahta Stadı’nda maçın saat 16.00’da oynanacak olması soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Diyarbekirspor, bu şartlarda Kahta’da maç oynatmanın futbolcular için ağır riskler taşıdığına dikkat çekerek maçın ışıklandırma sistemi olan başka bir kente alınmasını istiyor.

BU ŞARTLARDA  MAÇ OYNATMAK CİNAYETTİR

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu yerlerin başında gelen Adıyaman şehir merkezindeki stadyum zarar gördüğü için bu sezon lig maçlarına ev sahipliği yapamayacak.    Adıyaman FK kulübü, 2.Lig Beyaz Grup’ta ligin ilk haftasında oynanacak Adıyaman FK-Diyarbekirspor karşılaşmasının Kahta İlçe Stadı’nda oynanmasını istiyor. Bu durum futbolcu sağlığı için büyük skandal olarak değerlendiriliyor. Meteoroloji verilerine göre maçın oynanacağı tarih olan 27 Ağustos’ta Kahta için tahmini hava sıcaklığı 40 dereceye yakın. Kahta Stadı’nda ışıklandırma sistemi olmadığı için maç saat 16.00’da başlayacak. Aynı zamanda sentetik zemini olan bu sahada oynanacak maç beraberinde ciddi ve telafisi mümkün olmayan ağır sağlık sorunları yaşatabilir.

“MAÇ UYGUN BİR STADYUMA ALINSIN”

  Adıyaman FK kulübünün Kahta Stadı kararına karşı ciddi tepkiler var. Bu şartlarda maç oynatmanın futbolcu sağlığını hiçe saymak olduğunu belirten Diyarbekirspor, maçın başka bir yere alınması için TFF nezninde görüşmelerde bulunuyor.  Maçın ışıklandırma sistemi olan, nizami zemin ve tribün koşullarına sahip bir şehir oynanması isteniyor.

Şanlıurfa, Batman,Elazığ gibi şehirlerdeki stadyumların uygun olduğuna vurgu yapan Diyarbekirspor , TFF’den gelecek olumlu haberi bekliyor. Uzmanlara göre ileri derecedeki hava sıcaklıklarında maç oynatmak futbolcular için ağır sağlık sorunları oluşturabilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz