Skandala inceleme

Bağlar Belediyesi, kamuoyunda büyük infial yaratan depremzedeler için toplanan malzemelerin Yeniköy mezarlığı yanındaki boş araziye dökülmesi olayı ile ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Kaya,”Art niyetli birileri adımızı kullanarak yapmış. Soruşturma başlattık.” dedi.

Skandala inceleme

Diyarbakır Söz'ün ‘Yardımlar çöpe gitti’ manşetiyle kamuoyuna duyurduğu, Van depremi için toplatılan giyim eşyalarının boş araziye terk edilmesine yönelik haber büyük yankı uyandırdı. Halk arasında "vicdan sorgulamasına" neden olan haberle ilgili Bağlar belediyesi yaşananları kendilerine karşı bir komplo olarak değerlendirmeleri ise dikkat çekti. Van’da meydana gelen 2 deprem felaketi sonrası Diyarbakır ve çevresinde toplatılan 2 kamyon giysi çöpe atılırken, üzerinde Bağlar Belediyesi yazılı poşetlerin kimin attığı araştırılıyor.

DEPREM YARDIMLARI

Van’da 7 ay önce meydana gelen 7,2 ve sonrasında yaşanan 5.5. şiddetindeki deprem felaketlerinin ardında depremzedelere yardım etmek için televizyon ve konserler aracılığıyla büyük bir kampanya başlatılırken, Diyarbakır’da toplatılan giysilerin bir bölümünün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığı ortaya çımıştı.

Diyarbakır’da vatandaşın kendinden feragat ederek en zor durumdaki insanların bile depremzedeler için topladığı 2 kamyon giysi Bağlar İlçesinde boş bir araziye serpilmesi ve üzerinde Bağlar Belediyesi yazılı poşetler içerisindeki giysilerin çöplüğe atılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşların şikayeti üzerine belediye kıyafetleri iş makinaları ile toplayıp imha için çöplüğe attı.

 

BELEDİYEDEN İNCELEME

‘kıyafetlerin belediye ye ait araçlar ile gece atıldığ ‘ı yönündeki iddiaların yersiz olduğunu söyleyen Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, “Biz ahmak mıyız topladığımız kıyafetleri rast gele atalım. Atmak niyetimiz olsa idi depolarımızda 30 ton giysi bulunuyor. Onları gizlice çöp arıtıma merkezinde imha ederdik. Belediye ye karşı art niyetli kişiler tarafından bu çirkinliğin eylemin yapıldığını düşünüyoruz. Olayla ilgili inceleme başlattık ”dedi.

YARDIMLAR DEPODA İTİRAFI

Deprem bölgesine bu güne kadar 41 kamyon malzeme gönderdiklerini söyleyen Kaya, “Depremzedeler için başlattığımız yardım kampanyalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yardımların toplatılması için birçok vatandaş ve kuruma üzerinde belediye logomuzun bulunduğu çöp torbalarını dağıttık. Toplatılan yardımların büyük bölümünü ihtiyaç sahiplerine gönderdik. Van kriz merkezi ‘Giysi ihtiyacımız yok’ deyince kıyafetleri depolarımızda muhafaza ediyoruz. İhtiyaç olması halinde peyder peyder göndereceğiz.”şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler