SMA’lı Azer sahte hesap mağduru

Dubai ve ABD’de tedavisi milyonlarca liraya yapıldığı için kampanyalarla tedavi masraflarını toplamaya çalışan SMA hastaları bu kez sahte hesap mağduru oldular. Bir süre önce yardım kampanyası başlatılan Diyarbakır’daki 10 aylık SMA hastası Azer Kaplan’ın ailesi, haberleri olmadan sosyal medyada açılan sahte hesap nedeniyle kampanyayı durdurmak zorunda kaldı.

SMA’lı Azer sahte hesap mağduru

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde yaşayan özel güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Hüseyin Kaplan, 2 yıl önce kuzeni 20 yaşındaki İrem Kaplan ile evlendi. Çiftin 10 ay önce dünyaya gelen çocukları Azer ise akraba evliliği nedeniyle ölümcül SMA hastalığıyla doğdu. Minik Azer'in tedavi olup hayatta kalması için ise, gereken 50 milyon liranın toplanması amacıyla valilikten alınan izinle sosyal medyada kampanya başlatıldı. "Türkiye sesimi duysun, Azer'i yaşatalım" diye kampanya başlatan aile, bilgileri dışında sosyal medya hesabından açılan kampanya mağduru oldular. Söz konusu sahte hesaplar nedeniyle kapmaya istedikleri gibi sürmezken, yaşanan mağduriyet nedeniyle tedavi için gerekli olan paranın 6 ayda sadece yüzde 4 gibi küçük bir oranı toplandı.

"ŞİKÂYETÇİ OLDUK, SONUÇ BEKLİYORUZ"

SMA hastası Azer'in ailesi yaşadıkları bu kısıntılarını anlattı. Minik Azer'in babası Hüseyin Kaplan, bir yandan hastalıkla uğraşırken, diğer yandan sosyal meydana açılan sahte hesaplar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Yaptıkları suç duyurusunun dikkate alınıp gereken adli sürecin başlatılmasını isteyen baba Hüseyin Kaplan, "İnsanlar açılan söz konusu sahte hesaplara para yatırınca mağdur oluyoruz. Ayrıca bu durumdan dolayı kampanya sağlıklı ilerlemiyor. 6 ayda ancak gerekli paranın ancak yüzde 4'ünü toparlayabildik" dedi.

"PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK ETKİLENDİK"

Anne İrem Kaplan ise, sosyal medyada kendilerine habersiz açılan sahte hesaplar nedeniyle kampanyanın istedikleri gibi gitmemesinden dolayı psikoloji olarak çok etkilendiklerini söyledi. SMA hastaları üzerinden yardımsever insanları dolandıranların bir an önce tespit edilmesini isteyen anne İrem Kaplan, "Cumhuriyet Savcılığı'na ve polise başvuru yaptık. Devletimize güveniyoruz, bunların durdurulmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz