Sofra yerde iken!

Sur'daki şiddet ve terör can almaya devam ediyor. İskenderpaşa mahallesinde bir eve PKK roketatarı mermisi isabet etti. Sofranın başında bulunan 3 çocuk annesi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Sofra yerde iken!

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan merkez Sur İlçesi'nde bir eve isabet eden merminin patlaması sonucu, 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Melek Alpaydın öldü, 2 kişi de yaralandı.

ROKETATAR MERMİSİ

Olay, dün öğlen saatlerine doğru 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı uygulanan merkez Sur İlçesi'nde, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı İskenderpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Bölgeden çatışma sesleri gelirken, Küçük Aktarlı Sokak'taki 3 katlı bir apartmanın ikinci katındaki daireye PKK örgütü militanlarınca attığı bildirilen roketatar mermisi isabet etti. Mermi duvarı delip, odanın içerisine girdi. Bu sırada yer sofrasında kahvaltı yaptığı belirtilen Alpaydın ailesinden üç çoçuk annesi Melek Alpaydın başına şarapnel parçası isabet etti.

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ

Genç kadın feçi şekilde parçalanarak hayatını kaybeterken, sofrada bulunan iki kişi de yaralandı. Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ambulansı ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralanan Nefise Kayaalp ile henüz kimliği öğrenilemeyen bir kişi ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

PARÇALANARAK ÖLDÜ

Yetkililer, patlama sonrasında kahvaltı yapan Melek Alpaydın'ın başının parçalanarak öldüğünü belirtti. Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından olay yerine gelen polis, geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Yaralılardan birinin Nefise Kayaalp olduğu öğrenildi.

SUR'DAN GÖÇETMİŞLERDİ

Alpaydın'ın daha önce sokağa çıkma yasağı bulunan Hasırlı Mahallesi, Leylek Sokak'ta ikamet ettiği ancak olayar nedeniyle buraya taşındığı bildirildi. Melek Alpaydın'ın eşinin bir süre önce tedavi gördüğü hastanede ameliyat edildiği ve halen hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Alpaydın'ın hayatını kaybettiği evin, kardeşine ait olduğu bildirildi.

VALİLEKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Valilikten yapılan açıklamada, Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonların olmadığı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak'taki bir ikamette meydana geldiği anımsatıldı. Olaydan hemen sonra ikamete giden güvenlik güçlerinin, bölücü terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlı saldırısına uğradığı ifade edilen açıklamada, ekiplerin olay yerine ulaşmasının bir süre engellendiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan ilk araştırmalara göre 42 yaşında bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 51 yaşında bir vatandaşımızın da yaralandığı ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürüldükleri öğrenilmiştir.  Yapılan incelemelerde ikametin 1. katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır. Ayrıca olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli tahkikata başlanılmıştır."

ÇOCUĞUN BAŞINA KURŞUN

Buarada, Yenişehir'e bağlı Şehitlik Mahallesi 12'inci sokakta bulunan 3 katlı bir binaya nerden geldiği belli olmayan kurşunlar isabet etti. Evde bulunan 6 yaşındaki Yusuf T isimli bir çocuk yaralandı. Evin balkonundan girerek duvara çarptıktan sonra kurşunun başına isabet etmesiyle yaralanan Yusuf, hastanede tedavi altına alındı. Sağlık durumunun ciddi olmadığı bildirilirken, aynı binanın damına da şarapnel parçalarının isabet ettiği öğrenildi.

BAĞLAR'DA BİR KİŞİ YARALANDI

Bağlar'da bulunan 5 Nisan Mahallesi Girne Caddesi'nde bulunan evinde oturduğu sırada şarapnel parçalarının isabet etmesi sebebiyle Selahattin Eksik (37)  kafasından yaralandı. Hafif yaralanan Selahattin tedavisinden sonra polisler tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

SUR'DA DUMANLAR YÜKSELİYOR

Öğle saatlerinde şiddetlenen çatışmalar sırasında, Dabanoğlu Mahallesi'ndeki bir binada büyük çaplı yangın çıktı. Binadan yükselen duman ve alevler, kilometrelerce uzaklıktan görülürken, Süleyman Nazif İlköğretim Okulu civarındaki bazı evlerin ateşe verildiği öğrenildi.

EVİNİN BAHÇESİNDE VURULDU

Öte yandan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 çocuk babası 43 yaşındaki Sezai Burçin başına isabet eden cisimle hayatını kaybetti.

Olay saat 14.30 sıralarında Cizre’nin Yafes Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin bahçesine çıkan 43 yaşındaki Sezai Borçin'in kafasına bir cisim isabet etti. Borçin, olay yerinde hayatını kaybetti. Esnaf olan Borçin'in 3 çocuğu bulunduğu öğrenildi. Borçin’in kafasına isabet eden cismin kurşun veya şarapnel parçası olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz