SOKAKTA DEHŞET

Kayapınar’da çocukların kavgasına aileler karışısında, olay büyüdü. Bıçaklı, çekiçli ve silahlı meydan kavgasında bir kişi yaşamını yitirirken, 3’si ağır 4 kişi de yaralandı. İki grup öğrenci arasında okulda başlayan tartışma ve itişmeler, Kayapınar’ın Fırat Mahallesindeki oyun salonunda devam etti. Çocuklar arasındaki bu tartışma üzerine oyun salonu işletmecisi Renas Daşlık ve kardeşi çocuklardan biri dışarı çıkarmak istedi. AİLE FERTLERİ DAHİL OLDU Dışarı çıkarılan çocuk yaşananları içine sindiremeyip aile büyüklerine olayı anlattı. Oyun merkezine gelen çocuğun yakınları ile işletmeci Renas Daşlık. ve B.D. arasında “neden bizim çocuğu çıkardın, müdahale ettin” tartışması kavgaya dönüştü.

SOKAKTA DEHŞET

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde, oyun salonunda çocuklar arasında çıkan kavgaya, aile fertleri ile işyeri sahibi de katılınca, olay adeta meydan savaşına döndü. Bıçaklı, silahlı ve çekiçli kavgada bir kişi yaşamını yitirirken, 2’si ağır olmak üzere dört kişi yaralandı.

OKUL KAVGASI OYUN SALONUNDA

Alınan bilgiye göre, olay dün öğlen saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi’nde yaşandı.Çocuklar arasında okulda başlayan tartışma, ilçedeki  bir oyun merkezinde devam etti. Oyun merkezinde oluşan kargaşa nedeniyle kavga eden çocuklardan biri, işletmeci Renas Daşlık ve B.D. tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

İŞLETMECİ DIŞARI ÇIKARINCA

Oyun salonundan çıkarılan çocuğun eve gidip aile fertlerine yaşadıklarını söylemesi üzerine,  oyun merkezine gelen çocuğun yakınları ile işletmeci Renas Daşlık. ve B.D. arasında “neden çıkardın, müdahale ettin” tartışması başladı.

Artışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bıçakların, silahların ve çekiçlerin çekildiği kavga bir anda mahalle savaş meydanına döndü. Kavgada A.Ç., M.Ç., Y.Ç. ile işletmeci Renas Daşlık. ve B.D. yaralandı.

Yapılan ihbar üzerine olayın yaşandığı mahalle ve oyun merkezine gelen polis ve sağlık ekibi yaralılara müdahale etti. Silahla yaralanan Renas Daşlık., M.Ç. ve Y.Ç. ile bıçak ve darp sonucu yaralanan B.D. ve A.Ç., ilk müdahalenin ardından çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. 25 yaşındaki yaralı Renas Daşlık Özel hastahanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kavga esnasında yaralanan bir kişinin yerde hareketsiz yattığı ve vatandaşların toplandığı anlar, ise çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Polis olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz