Son Dakika! Diyarbakır valiliğinden darpçı kaymakama soruşturma

SON DAKİKA Haberine göre Diyarbakır Valiliğinden darp iddiasına ilişkin açıklama geldi.

Son Dakika! Diyarbakır valiliğinden darpçı kaymakama soruşturma

Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesindeki darp iddiasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Valilikten, bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı belirtildi.

OLAY

Kulp Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, cuma namazını kılmak üzere ilçe merkezindeki Bahçelievler Cami’ne gitti.

Cuma namazı ve hutbenin ardından Kaymakam Akeller, İmam odasına giderek, burada Camii İmamı M.K’yı yanına çağırdı. Hutbe okuma tarzını beğenmeyip, imamı azarladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kaymakam Akeller, eline geçirdiği mikrofonla İmam M.K’yı darp etti.

Kaymakam Akeller’in şiddetine maruz kaldığı iddiasıyla Cami İmamı, soluğu ilçe hastanesinde alarak, hem şikayetçi oldu, hem de darp raporu aldı. İlçe Emniyet Amirliğindeki şikayeti haber alan Kaymakam Akeller bu kez, korumalarını göndererek darp silahı olan mikrofonu alıp, İmam’ı tehdit etti.

ŞEHİTLER BÖLÜMÜ OKUMADI

İl Valiliği tarafından konuya ilişkin inceleme başlatıldı. İmam M.K’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen resmi hutbede yer alan “şehit askerlerle ilgili” bölümü okumaktan imtina ettiği, Kaymakam Akeller’in bu nedenle tepki gösterip, aralarında tartışma çıktığı ileri sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz