Son dakika! Seçimde görevli Gazetecilere silahlı saldırı!

Bir kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı Ağaçlı kırsal mahallesindemi muhtarlık seçimlerini takip etmek üzere köye giden gazetecilere de silahlı saldırı yapıldı. Şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, güvenlik zafiyetinin yaşandığı bildirildi.

Son dakika! Seçimde görevli Gazetecilere silahlı saldırı!

Yaşananlara ilişkin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “*Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlı kırsal mahallesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle meydana gelen kavgayı takip etmek için bölgeye giden meslektaşlarımıza silahlı saldırı düzenlenmiştir. *

Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ekipleri, saldırı sonrası bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları sırada Anadolu Ajansı’nın aracına kurşun isabet etmiştir.
Arkadaşlarımızın kimi ambulansla, kimi kendi aracıyla, kimi de koşarak olay yerinden uzaklaşmış ve güvenli bir bölgeye geçmiştir. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmede şu anda can güvenlikleriyle ilgili bir sorun olmadığını bildirmişlerdir. 


CAN GÜVENLİĞİ KALMADI


Meslektaşlarımızın herhangi bir zarar görmemesi sevindirici olsa da bu vahim saldırı bizim için oldukça endişe verici ve korkutucudur. Zira, bölgede bulunan arkadaşlarımız çok sayıda yaralının bulunduğu köyde güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını, saldırganların da bu durumdan cesaret alarak kendilerine yöneldiğini belirtmiştir. 

Meslektaşlarımızın şahsında basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hürriyetine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan gazetecilere arkadan kurşun sıkacak kadar vahşileşen saldırganların bir önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyoruz. 

Bölgedeki mülki idare amirlerine, güvenlik güçlerine ve askeri personele, sahada çalışan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için acil çağrıda buluyoruz.“

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz