Son nefesime kadar

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor. Elhaman, 4 yıldır göremediği oğlu Bayram'a seslenerek, "Kanımın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğim. Son nefesime kadar seni arayacağım" dedi.

Son nefesime kadar

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 707'ncı gününde devam ediyor.

'EVLADIMI BENDEN ALDILAR'

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, 4 yıldır oğlunun yolunu gözlediğini söyledi. Elhaman, "Evladımı benden aldılar. HDP almış, götürmüş PKK’ya vermiş. Ben evladımı istiyorum. Yüzüne, kokusuna hasret kaldım" dedi. Oğluna seslenen Elhaman, "Bayram, oğlum beni duyuyorsan kaçıp gel. Güçlü devletimiz var. Gel devletimize teslim ol. Baban, ben ve kardeşlerin seni hasretle bekliyoruz. Seni görmeden ben dayanamam. Sen benim ilk göz ağrımdın. HDP kandırmış, götürmüş biliyorum. Sen namazında, niyazında hayırlı bir evlattın" diye konuştu.

'HDP'NİN BİR KAPISI KANDİL'E AÇILIYOR'

Elhaman, oğlunun bir arkadaşı tarafından kandırılıp HDP binasına getirildiğini söyledi. Son nefesine kadar oğlunu arayacağını söyleyen Elhaman, "Kanımın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğim. Ben onlardan, bir anne olarak, hiçbir şey istemiyorum, sadece evladımı istiyorum. Gençlere sesleniyorum, HDP’ye inanmasınlar. HDP bir siyasi parti olamaz. Bizi temsil edemezler. Onlar evlat çalan parti. Onlar hırsız parti. Onlara kimse inanmasın. HDP’nin bir kapısı Kandil’e bir kapısı meclise açılıyor. İnanmasınlar, gençler kaçıp gelsin. Dağda tek bir evlat kalana kadar mücadele edeceğiz. Evladımı almadan buradan gitmeyeceğim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz