Görüş Bildir

Sona gelindi!

Sur'daki operasyonda sona gelinirken, Sur'da 3'ü kadın 6 kişi tahliye edildi. Sağlık kontrolleri yapılanların güvenli bölgeye sevkleri sağlandı. Tahliyelerine ilişkin görüntüler, basınla paylaşıldı.

Sona gelindi!

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde çatışmaların olduğu Hasırlı Mahallesi'nde 1'i yaralı 6 kişi, önceki akşam saatlerinde ilçeden tahliye edildi. Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nin bulunduğu bölgeden sopaların ucuna bağladıkları beyaz bezlerle güvenlik güçlerinin olduğu yere yaralı Fatma Ateş'i battaniyede taşıyarak gelen 2'si kadın 5 kişi  ilçeden güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yaralı Fatma Ateş, ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı, ancak doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı..

TAHLİYE EDİLEN 6 KİŞİ                                                         

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada 'Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kapsamında 6 vatandaşın tahliye edildiğini belirtildi. Operasyon bölgesinden güvenlik güçlerinin her noktadan farklı saatlerde vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile anonslar yapıldığı belirtilen açıklamada, vatandaşların zarar görmesini engellemek amacıyla operasyon bölgesinden tahliye edilmeleri ve operasyon bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olmaları yönündeki anonslara devam edildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Ayrıca, bu konuda mülki makamlar ve güvenlik güçleri tarafından azami hassasiyet gösterilmekte olup, söz konusu anonslar yerel ve ulusal basın ve yayın organlarında farklı zamanlarda yayınlanmıştır. Ancak bazı taraflı basın yayın organları tarafından ve sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltıcı şekilde, vatandaşların operasyon bölgesinden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler de yayınlanmaktadır."

DİYARBAKIR VALİLİĞİ AÇIKLADI

18 Şubat perşembe günü, operasyon bölgesinde bulunduğu bildirilen vatandaşların operasyon bölgesinden çıkmak istedikleri, hasta ve yaralılarının olduğunu beyan edilip,  sosyal medya üzerinden ve dolaylı yollar ile müracaatta bulunulduğu kaydedilen Diyarbakır Valiliği açıklamasında tahliye operasyonuyla ilgili şöyle denildi:

"Aynı gün vatandaşların güvenlik güçlerince tahliye edilmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınarak, bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin, kendilerini Dört Ayaklı Minare bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar, 2 saat süre ile yapılarak tahliyesi talep edilen vatandaşlar beklenmiş ancak gelmedikleri tespit edilmiştir. Benzer müracaatların devam etmesi üzerine, 19 Şubat 2016 tarihinde aynı şekilde gerekli tedbirler alınarak, bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin kendilerini Cumhuriyet İlkokulu bölgesinde Köprülü Sokak ve Muallak sokak girişinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar 2 saat süre ile tekrar edilmiş, Saat 16.20 sıralarında Muallak Sokak istikametinden 3 bayan (bayanlardan bir tanesi battaniye içinde yaralı) ve 3 erkek şahsın güvenlik güçlerine doğru geldikleri tespit edilmiştir. Söz konusu vatandaşlar Cumhuriyet İlkokulu önünden alınmış, battaniye ile taşınan bayanın yaralı olduğu tespit edilerek zaman geçirmeksizin güvenlik güçleri tarafından bekleyen 112 Acil Servis ambulansına teslim edilmiş ilk kontrolüne müteakip hemen hastaneye sevki sağlanmıştır.

GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDI

Operasyon bölgesinden tahliye edilen diğer 5 şahsın ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kontrolleri yaptırılmış ve adli ve idari işlemleri için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır.

Bu kapsamda, bazı basın yayın organları ile sosyal medyadaki bir kısım art niyetli şahısların, güvenlik güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu huzur ve güvenlik operasyonunu sekteye uğratmak, kamuoyunu maksatlı olarak yanıltmak için yapmış olduğu yayınlara, vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele ve terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi