Sorunlara yerinde tespit çıkarması

Diyarbakır’da değişim ve dönüşüm hamlesi için kolları sıvayan Vali Su, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ilçelere yönelik çıkarma devam ediyor. Bir günde üç ilçe gözen Vali Su, birebir vatandaşları dinleyerek, yerinde çözüm üretti.

Sorunlara yerinde tespit çıkarması

Diyarbakır’a atandığı günden buyana yoğun bir çalışma temposu başlatarak tüm kurumları kent adına değişim ve dönüşüm için seferber eden İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, ilçelerdeki sorunları yerinde tespit, vatandaşların da yerinde taleplerini almak, mevcut yürütülen yatırıma dönük işlerin de son durumunu öğrenme adına başlattığı ilçe çıkarması sürüyor. Merkez ilçeler dahil tüm ilçeleri gözen Vali Su, önceki gün de Kulp, Lice ve Kocaköy ilçelerine Belediye ve Valilik Kurmaylarıyla giderek, görüşmelerde bulundu.

VALİ SU’DAN KULP’A ÇIKARMA

Yanında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Belediyenin daire başkanları ile Valilikteki yetkili birimlerin temsilcileriyle birlikte Vali Su, ilk olarak Kulp ilçesine gitti. Vali Su, burada esnafı ziyaret ettiinde bulunduktan sonra mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek, sorunlara ilişkin taleplerini dinledi.

TARIMA BÜYÜK DESTEK GELİYOR

Su, daha sonra Kulp'ta "Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme" projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi, GAP İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle yetiştiricilere meyve bahçeleri malzemesi dağıtım törenine katıldı. Çoşkunun hakim olduğu ve halkın ilgi gösterdiği törende konuşan Vali ve Başkanvekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi olarak Kulp ilçesinde önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE

Su, ”56 bin 618 fıstık çöğürü, 111 binbadem fidanı, 10 bin 243 ceviz fidanı dağıttık. 16 ilçemizde 550 kişiye 177 bin 760 fidanın dağıtımını gerçekleştirdik. Kulp’tason 2 yılda 98 üreticimize 533 dekar alanında 21 bin 921 filan dağıtımı gerçekleştik. Bugün de fidanların dikildiği bahçelerin korunması için tel örgü, beton direk ve payandalarının dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu meyanda 10 bin 522 beton direk, 156 bin metrenin üzerinde de dikenli teli sizlere teslim edeceğiz. Böylelikle bu yaptığımız bahçelerinin etrafını da inşallah güzelce muhafaza altına alacağız ki, hayvanlar girmesinin ürünlerinize zarar vermesin."

İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Kulp’ta 2020-2022 yılları arasında 439 kilometre stabilize yol yaptıklarını belirten Vali Su, 3,5 kilometre kilitli parke taşı, 1 kilometreden fazla beton yol ve 5 bin 264 ton sıcak asfalt serdiklerini dile getirdi. Gençlerin yararlanması için ilçede yarı olimpik bir yüzme havuzu ile yeni terminal binasının inşasına başladıklarını aktaran Vali Su, gençler ve çocuklar için ilçede bir bilgievi ve akademi lise yapmayı planladıklarını vurguladı.

ÇOCUKLARA HEDİYE VERDİ

Malzeme dağıtım törenin  ardından Kulp Kaymakamlığına geçen Su, Kaymakam Mustafa Gözlet'ten ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra esnafı ziyaret eden Su, esnaf ve vatandaşlarla görüştü, karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye etti, bakkaldan dondurma ikram etti. İlçede bir kıraathanede mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Su, iletilen sorunların çözülmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

LİCE VE KOCAKÖY İLÇELERİ

Kulp'a bağlı Ağaçlı köyünde bulunan İpek İplik Üretim Tesisi'nde inceleme yapan Su, daha sonra Lice ve Kocaköy ilçelerine geçti. Su, iki ilçede kaymakamlıkları ziyaret ederek, görüştü kaymakamlardan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Lice ve Kocaköy ilçelerinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Vali Su, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti, talepleri dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz