Sorunları birebir aşmalıyız

AK Parti İl Başkanı Advan: "Sorunlar Bir Daha Yaşanmamak Üzere Birer Birer Aşılmaktadır"

Sorunları birebir aşmalıyız

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, ülkede yaşanan ve kronik hale gelen siyasal, sosyal ve ekonomik sorunların bir daha yaşanmamak üzere birer birer aşıldığını belirtti.

Advan, yaptığı yazılı açıklamada, bir ülkenin kalkınmasını belirleyen en temel faktörlerden birinin eğitim olduğunu kaydetti.

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen eğitim reformu yasasının eğitimde bireyi esas alan ve bireysel yeteneklerin özgür biçimde geliştirilmesinin önünü açacağını bildiren Advan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

EĞİTİM SİSTEMİ

"Partimizin iktidara gelmesiyle ilimizde çok ciddi eğitim yatırımları yapılmıştır. Yaklaşık 11 yıllık iktidarımız döneminde il bazında derslik ve okul sayısında tüm cumhuriyet döneminde yapılan yatırımların yüzde 100 üzerinde yatırım yapılmıştır. Ak Parti hükümeti olarak hiç bir gencimizin işsiz ve aşsız kalmaması için her türlü tedbirlerin alındığının bilinmesini isteriz. Bununla birlikte işe alımlarda KPSS sınav sonuçlarının uygun adil ve hakkaniyetli şekilde hiç bir iltimasa mahal vermeyecek şekilde yapıldığını tüm kamuoyuna sunarız." Advan, ayrıca Süryanilerin Paskalya Bayramı'nı da kutladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz