Soygun terörü!

Kar maskeli ve pompalı soyguncular, soygun girişiminde bulundukları kuyumcuyu öldürdüler. Korkunç olayın anları, güvenlik kamerasına yansıdı.

Soygun terörü!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kuyumcuya giren kar maskeli silahlı 2 kişi, iş yeri sahibi Sinan Yoldaş'ı (21) pompalı tüfekle vurdu. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda içeride bulunan Yoldaş'ın annesinin soygunculara sopayla müdahale edip pompalı tüfeği ellerinden almasıyla şüpheliler altınları alamadan kaçtı. Polis, soyguncuların yakalanması için çalışma başlatırken, Sinan Yoldaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

SOYGUN GİRİŞİMİ

Olay, sabah saatlerinde 5 Nisan Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi’nde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Annesiyle birlikte iş yerini açan Sinan Yoldaş, vitrine altınları yerleştirmeye başladı. Bu sırada kuyumcuya gelen kar maskeli silahlı 2 kişi, pompalı tüfekle ateş ederek, Yoldaş'ı göğsünden vurdu.

HASTANEDE ÖLDÜ

Yoldaş, yere yığılırken soygunculardan biri tezgahın arkasına geçti. Bu sırada Yoldaş'ın annesi, sopayla karşı koyarak pompalı tüfeği soyguncunun elinden aldı. Yoldaş'ın annesinin karşı koymaya devam etmesi üzerine soyguncular altınları alamadan kaçtı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEYİNCE

İhbar üzerine kuyumcuya sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Sinan Yoldaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, Yoldaş'ın kuyumcuya gelen kardeşi, görüntüleri izleyince gözyaşlarını tutamadı. Güvenlik kamera kayıtları ile mobese görüntülerini izleyen polis, şüphelilerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

ANNENİN BOĞUŞMASI

Görüntüde, şüphelilerden biri maskeli ve elinde tüfek, diğerinin ise elinde silah ve çanta ile iş yerine girdikleri görülüyor.  Kayıtlarda elinde tüfek olan zanlının kuyumcu tezgahının arkasında bulunan Sinan Yoldaş'a saldırdığı yer alıyor. Görüntüye Yoldaş'ın annesinin de elindeki sopayla şüphelinin elindeki tüfeği almaya çalıştığı ve bir süre aralarında boğuşma yaşandığı yansıyor. Daha sonra annenin şüphelinin elindeki tüfeği aldığı ve soyguncuların iş yerinden kaçtığı görülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz