Sporla Eğitim Veriliyor

Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocukları ve ailelerini desteklemek, sporla rehabilitasyonuna destek sunmak amacıyla birebir spor eğitimi veriyor.

Sporla Eğitim Veriliyor

Ramazan GÜNOĞLU

DİYARBAKIR-Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, uzman eğitmenler eşliğinde otizmli ve görme engelli çocuklara yönelik birebir spor eğitimi veriyor. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Spor Şube Müdürlüğü Otizm Eğitim Salonu’nda verilen spor eğitiminden 17 otizmli çocuk faydalanıyor. Eğitimle engelli çocukların hareket kabiliyeti artırılmaya çalışılırken, otizmli çocukların ise sporla rehabilitasyonu amaçlanıyor.

“ÇOCUKLARIN DURUMUNA GÖRE SPOR EĞİTİM VERİYORUZ”

Eğitmen Ebru Zile, otizmli çocukların yanı sıra down sendromlu ve görme engelli çocukların da spor eğitiminden faydalandığını belirterek, eğitimlerde çocukların durumunun göz önüne alındığını, bu doğrultuda spor eğitimi verildiğini söyledi. Zile, hareket kabiliyeti ağır olmayan çocuklara yönelik dışarıda bisiklet ve basketbol gibi etkinliklerin düzenlendiğini, hareket kabiliyeti ağır olan çocukların ise Otizm Spor Salonu’nda eğitim gördüğünü ifade etti. Zile, bu çocuklara daha çok kondisyon ağırlıklı spor eğitimi verildiğini, küçük yaştaki otizmli öğrencilerin Spor Atölyesi’nde oyunlar eşliğinde spor eğitimi aldığını kaydetti.

“GRUPLAR HALİNDE EĞİTİM VERİLİYOR”

Otizmli çocukların hareketlerinin ya çok ağır ya da hiperaktif olduğuna dikkat çeken Zile, “Bazı otizmli çocuklar o kadar çok durgundurlar ki onları yerinden kaldırmak bile zordur. Spor eğitimiyle bu çocukların hareketlerini hızlandırmak için çaba sarf ediyoruz. Yine bazılarının kasları çok zayıftır onları güçlendirmek adına çalışma programı çıkarıyoruz. Hiperaktif olan ve çok hareketli olan çocukları da sakinleştirmek amacıyla spor yaptırıyoruz” dedi.

Hareketleri ağır olan otizmli çocuklara bire bir spor eğitimi verildiğini aktaran Zile, diğer hareketleri normal olan çocukların eğitimlerden üçerli gruplar şeklinde faydalandıklarını dile getirdi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Öte yandan Engelliler Şube Müdürlüğü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yarın (2 Nisan) Musa Anter Caddesi’nde otizmli ve engelli çocukların katılımıyla fidan dikme etkinliği, 3 Nisan’da da Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda Otizm Semineri düzenleyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz