Ssk'lı Günlere Döndük

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Anlı, bölge hastanesi konumunda olan ve birçok ilçeye sağlık hizmeti veren hastanelerinde doktor sıkıntısının olduğunu belirtti.

Ssk'lı Günlere Döndük

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, bölge hastanesi konumunda olan ve birçok ilçeye sağlık hizmeti veren 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısının olduğunu belirtti.

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Anlı, bölgede yaşanan terör nedeniyle bölge gelenindeki hastanelerde çok sayıda hekimin başka bölgelere tayinini çıkarması sebebiyle bölge genelinde son aylarda belirgin bir hekim açığı oluştuğunu söyledi.

Anlı, Ergani Devlet Hastanesi'nin durumunun diğer hastanelere nispeten daha iyi gibi görünmesine rağmen bölge hastanesi konumunda bulunan hastanelerinde hekim sıkıntısı bulunduğunu kaydetti.

HEKİM SIKINTISI YAŞANIYOR

Başhekim  Anlı, "İlçemizde şu an 43 uzman hekim ve 13 pratisyen hekim ile günde yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Bu, aylık yaklaşık 70 bin hastaya tekabül ediyor. Dolaysıyla hekim sıkıntısı belirgin şekilde kendini hastanemizde hissettiriyor" dedi.

Vatandaşlara daha sağlıklı, daha hızlı ve daha etkin hizmet verebilmeleri için bazı branşlarda birer uzman hekim takviyesi yapılması gerektiğini ifade eden Anlı, şöyle konuştu:

8 AYDIR BEYİN CERAHİ YOK

"Hastanemizde 8 aydan bu yana Beyin Cerrahi uzmanımız yok. Bunun yanında tek uzman hekim bulunan ancak, yoğunluk nedeniyle yetmeyen bazı branşlarda büyük sıkıntı yaşamaktayız. Mesela, hastanemizde göğüs hastalıkları uzmanımız bir tane var. Ancak bölgenin göğüs hastalıkları açısından epidemik olması nedeniyle ikinci bir göğüs hastalığı uzmanına daha ihtiyacımız var. Bunun yanında hastanemizde bir nöroloji uzmanımız mevcut. Ancak, ilçemizdeki hasta yoğunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda ikinci bir nöroloji uzmanına daha ihtiyacımız var. Bu saydığımız branşlardaki hekim sayısının artması, yaşanan mağduriyetlerin bertaraf edilmesi açısından son derece önem arz ediyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz