STK'lar Diyaneti sahiplendi

30 sivil toplum kuruluşu, Diyanet İşleri Başkanlığına destek vermek için açıklaması yaptı.

STK'lar Diyaneti sahiplendi

Diyarbakır'da faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşu, Diyanet İşleri Başkanlığına destek vermek için açıklaması yaptı.

30 İSLAMİ STK                                                                         

İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, aralarında İHH, Ensar Vakfı ile Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Platformunun bulunduğu 30 sivil toplum kuruluşu adına yaptığı açıklamada, günlük meselelerle Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmasını doğru bulmadıklarını bildirdi. Sarıbıyık, Diyanet İşleri Başkanlığının, dünyadaki bütün İslam coğrafyasını dini değerler etrafında birleştiren yegane kurum olduğunu vurgulayarak, diyanetin, toplum nezdinde nihai başvuru merci olan kurum olmaya devam ettiğini belirtti.

DİYANETE DESTEK

Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik son zamanlarda belirli çevreler tarafından sistematik olarak yürütülen yıpratma politikasını endişeyle takip ettiklerini vurgulayan Sarıbıyık, "Ülkemiz için manevi değeri yüksek olan bir kurumun günlük meseleler ve siyasi konular çerçevesinde hedefe alınması herkesten önce bu kuruma güveni olan halkımızın vicdanında ve zihin dünyasında yadırganmakta ve yargılanmaktadır" dedi.

SORUMLU OLMAYA DAVET

Sarıbıyık, kurumun yaptığı din hizmetlerine değinerek, şunları kaydetti: "Diyanet İşleri Başkanlığının politik günlük bir dille yıpratılmasının, kapatılması vaadiyle siyasi malzeme yapılmasının, toplumumuzda rahatsızlık ve endişelere yol açtığını düşünmekteyiz. Bu nedenle toplumumuzun bütün kesimlerini, bu konuda sorumlu davranmaya ve söylemlerinde toplumumuzun önem verdiği başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere kurumlara yönelik söylemlerinde dikkatli ve titiz olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz