Su kalitesi değişmedi

DİSKİ'den kurumun logosu kullanılarak sosyal medyada paylaşılan sahte belgeye ilişkin açıklama "Sahte belge, art niyetli kişi ya da kişiler tarafından üretilmiş ve yayılmaktadır. Kesinlikle itibar edilmemelidir" denildi.

Su kalitesi değişmedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kurumun logosuyla hazırlanarak sosyal medyada paylaşılan sahte belgeye itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

DİSKİ'den yapılan açıklamada, 21 Temmuz'da Diyarbakır'a su temin eden Dicle terfi istasyonunda oluşan elektrik ve mekanik arızalar sebebiyle su arzında geçici olarak sıkıntı yaşandığı kaydedildi.

Teknik elemanlarca anında müdahale edilerek sorunun çözüldüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

SOSYAL MEDYA REZALETİ

"Şehrimize olağan sağlıklı içme suyu verilmeye başlanmıştır. Su arzının gecikmesi dışında içme suyunun kalitesi ve değerleriyle ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Konuyla ilgili sosyal medyada yayılan sahte açıklamalar, kurumumuzun açıklaması değildir. Kurumumuzun logosu kullanılarak sosyal medyada paylaşılan sahte belge, art niyetli kişi ya da kişiler tarafından üretilmiş ve yayılmaktadır. Kesinlikle itibar edilmemelidir."

Açıklamada, yalan belgeyle halkı infiale sevk etmeye çalışanlara ve sosyal medya terörü yapanlara yönelik tahkikat başlatılacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz