Şüpheli tavuk ölümleri

Bingöl merkeze bağlı Topalan Köyü`nde birkaç gün içinde onlarca tavuğun telef olması köy sakinlerini endişelendiriyor.

Şüpheli tavuk ölümleri

Merkeze 5 kilometreuzaklıkta bulunan Topalan Köyü`nde birkaç gün içinde onlarca tavuk telef oldu. Köye giden il tarım gıda ekiplerinin, ölü ve canlı kanatlı hayvanlardan numune alarak inceleme başlattıkları bildirildi.

ŞÜPHELİ TAVUK ÖLÜMLERİ

Köy sakinlerinde İdris Çeçen, son birkaç gün içinde köylülere ait onlarca tavuğun telef olduğunu söyledi. Tavuklarla birlikte kedi yavrularının da aniden hastalanarak telef olduğunu belirten köy sakinleri ise, telef olan kanatlı hayvanların kafa kısmında şişkinlik, ağız kısmında salya aktığını belirtiler.

Kümes hayvanlarında meydana gelen bu ani ölümlerin kendilerini korkuttuğunu belirten köy sakinleri, "Kümes hayvanlarında ani ölümler başladı. Telef olan hayvanları gömüyoruz. Ama bu bulaşıcı bir hastalık ise çoluk çocuğumuza bulaşmasından korkuyoruz.

Bunun için ilgili kurum olan il tarıma başvurup durumu anlattık. Sağ olsun yetkililerde zaman kaybetmeden köyümüze gelerek ölü ve hasta olan hayvanlardan numune alıp gittiler. Ancak ölümler devam ediyor. İnşallah bulaşıcı bir hastalık değildir" temennilerinde bulundular.

KÖYDE İNCELEME

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat İldiz, köye inceleme ekibinin gönderildiğini söyledi.Konunun kendisine bildirilmesinin ardından zaman kaybetmeden bahse konu köye inceleme ekibi gönderdiğini ifade eden İldiz, canlı ve ölü kanatlı hayvanlardan alınan numunelerin incelenmek üzere Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü laboratuarına gönderildiğini belirterek, yapılacak testlerin ardından sonuca göre çalışma yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz