Sur Belediyesi TİS imzaladı

Sur Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nde çok dilli eğitim kursları düzenlenme maddesi yer aldı.

Sur Belediyesi TİS imzaladı

 Sur Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonuçlandı. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne (TİS) göre, işçi maaşlarına yüzde 13 oranında zam yapıldı. Ayrıca sözleşmede, "Belediyemizde yaşayan, çok dilli ve çok kültürlü sosyal yapısından daha verimli ve etkin yapılması için işveren çalışanlarına İngilizce, Kürtçe(Kurmanci ve Dimili), Süryanice, Ermenice, Arapça ve Keldanice dillerinde eğitim amaçlı kurslar düzenler" maddesi yer aldı.

SÖZLEŞME İMZALANDI                                   

>Belediyede düzenlenen törene, Sur Belediyesi eş başkanları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan ve sendika temsilcileri katıldı. Törende konuşan Narin, emeğin karşılığının rakamlarla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu aktararak, toplu sözleşmeyi imzalamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

>Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, belediye eş başkanlarına toplu sözleşmelerin imzalanmasından dolayı Belediye-İş Sendikası adına teşekkür etti.

>Konuşmaların ardından taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz