Sur çocuklarına rehabilitasyon!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı ortamdan etkilenen çocuklara yönelik rehabilitasyon amaçlı Spor Şenlikleri düzenliyor.

Sur çocuklarına rehabilitasyon!

Recep KAYA

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün, Sur ilçesinde yaşanan çatışmadan etkilenen çocuklar için düzenlediği Spor Şenlikleri geçen hafta sonu Hasırlı Mahallesi’nde başladı. Hasırlı, İskenderpaşa, Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde 31 Ekim’e kadar sürecek olan şenliklerin ilk iki günü Hasırlı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Futbol, basketbol, voleybol, golf, masa tenisi, kort tenisi, dart, bisiklet sürme, ip atlama gibi sporların ve oyunların oynandığı şenliklere çocuklar büyük ilgi gösterdi.

ÇATIŞMALARDA ETKİLENEN ÇOCUKLAR

Çalışma hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, “Programımıza göre her mahallemizin iki sokağında iki gün boyunca bu etkinlikleri devam ettirmeyi planlıyoruz. Etkinlikler kapsamında masa tenisi, kort tenisi, basketbol, golf, bisiklet, ip atlama ve benzeri pek çok spor alanında hem çocuklara sporun farklı branşlarını tanıtmak hem de çocukların bu son süreçte özellikle Sur bölgesinde yaşanan şiddet ortamının etkilerini biraz azaltmak maksadıyla bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

SPOR ŞENLİKLERİYLE REHABİLİTE

Spor Şenlikleri çalışmasını başlatmadan önce, Suriçi’nde bir saha araştırması yaptıklarına da dikkat çeken Kıratlı, çocukların yaşanan şiddetten çok etkilendiklerini, en ufak sesten, görüntüden korkar duruma geldiklerini söyledi. Kıratlı, “Bu saha çalışmasında bu etkileri gördükten sonra çocuklara dönük özel bir program çıkarttık. Şu anda yavaş yavaş aslında bu etkinliklerle spor olsun, sanat etkinlikleri ile biraz daha yaşamları normalleşmeye başlamış. Eskisi kadar ürkek değiller ve gözlemlerimizde çok eğlendiklerini gördük” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz