Görüş Bildir

Sur dibinde yaşıyorlar

Ev kirasını ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından evden kovulduklarını ileri süren baba ve oğul, sur diplerinde yaşamaya başladı.

Sur dibinde yaşıyorlar

Bağlar ilçesinde ikamet eden Abdülkerim Aşar (55) ile oğlu Musa Aşar (23) kiralarını ödeyemedikleri için kapı dışarı edildi. Evlerindeki koltuk takımı, minder, buzdolabını alabilen baba ile oğul, 80 liralık elektrik borçlarını ödeyemedikleri için televizyonlarını rehin bıraktı. Evdeki eşyalarını alarak Diyarbakır Surları altında yaşamaya başlayan aile gece soğuğunda, çimlerin üzerine serdikleri minderlerde uyuyarak yaşama tutunmaya çalışıyor.

SUR DİBİNDE YAŞIYORLAR

3 yıl önce Kızıltepe'de çalıştığı inşattan düştükten sonra kaburgasının kırıldığını belirten baba Abdülkerim Aşar, son dönemdeki borçlarını ödeyemedikleri için ev sahiplerinin kendilerini dışarı attığını, 80 lira tutarındaki elektrik borçlarına karşı ise televizyonlarını rehin bıraktıklarını söyledi. İzmir'de bulunan kızlarının kendisilerine yardım ettiğini artık onlardan da yardım almak istemediği için kira borçlarının biriktiğini belirten baba Aşar, "Çok zor durumdayız. 2 gündür boğazımızdan tek lokma

bir şey geçmedi. Ben çalışamıyorum. Oğlum da askerliğini 3 yıl önce yaptı. İnternet kafelerde iş buluyor. 3 gün sonra çıkartıyorlar. Yetkililerden bize yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.

"PARA VERMEMEK İÇİN"

Musa Aşar da 3 yıl önce askerliğini bitirdiğini, lise 1'den sonra imkanlarının olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Babasının çalışamadığını, kendisinin de bir türlü iş bulamadığını antaran oğul Aşar, "Girdiğim işlerde 3 günden sonra beni çıkartıyorlar para vermemek için. Babama bakmak istiyorum. Kimsemiz yok. Elektrik borcumuzu veremediğimiz için televizyonumuzu rehin bıraktık. Zaten borcumuzu da ödeyemezdik. Ben kimseden bir şey dilenmiyorum. İş istiyorum. Çalışmak, vatanıma hayırlı olmak istiyorum. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi