Görüş Bildir

Sur esnafı çifte bayram yaşıyor

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, PKK'lı teröristlerin saldırılarına maruz kalan Diyarbakır Sur ilçesinde esnafı ve vatandaşları sevindirdi.

Sur esnafı çifte bayram yaşıyor

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı, başta tarım, sağlık ve ekonomi olmak üzere her alanda kalkınmaya büyük katkı sunacak ve terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği tahribatları giderecek yatırım hamlesi, Sur'da sevinçle karşılandı.

Bu kapsamda geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Sur esnafına 50 bin lira tutarında 6 ay ödemesiz 2 yıl vadeli faizsiz kredi verilecek olması da zor durumdaki esnafa bayram öncesi büyük moral verdi.

- "Faizsiz krediye ihtiyacımız vardı"

Tarihi Kuyumcular Çarşısı esnafı Murat Şenyiğit, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı programın Sur'da yaşayanların beklentisini karşıladığını söyledi.

Bunun Sur esnafı için iyi bir gelişme olduğunu aktaran Şenyiğit, şöyle konuştu:

"Bölge halkının merakla beklediği bir paketti. Paketle, bölge ekonomisi kalkınmaya başlayacak. Özellikle Sur esnafı terörden çok zarar gördü. Bu yatırımlarla zararlarımızı karşılayacak duruma geliriz. Faizsiz krediye ihtiyacımız vardı, sağ olsun Başbakanımız bize bu imkanı sundu."

Programın sonra iş adamlarının heyecanlandığını dile getiren Şenyiğit, kendisini arayan girişimci olan bir arkadaşının Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının ardından Diyarbakır'da fabrika kurmaya karar verdiğini kendisine ilettiğini kaydetti.

Şenyiğit, bir daha terör olaylarıyla anılmak istemediklerini aktararak, "Çok sayıda genç işsiz geziyor. Fabrikalar açıldığı vakit gençler çalışmaya başlayacak." dedi.

Sur'da güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından ilçede huzur ortamının tam olarak sağlandığını kaydeden Şenyiğit, "Eskiden parayı poşet içerisinde bankaya götürürdüm ama şimdi açık şekilde bankaya gidiyorum. Allah'a çok şükür bu vesileyle hırsızlık da sona erdi." ifadesini kullandı.

Esnaf Ali Sait Özkan, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı paketin, bölgenin kanayan yarasına merhem olacağını belirtti.

Yıldırım'ın somut çözümler sunduğu için sorunlarının çözüleceğine inandığını ifade eden Özkan, yatırım hamlesini hazırlayan hükümete teşekkür etti.

"Başbakan, esnafa güven verdi. İş adamlarının bölgeye gelmesini sağlayacak yatırım hamlesi terör sorununu da çözecektir." diyen Özkan, şöyle devam etti:

"Başbakanımıza bu yatırım hamlesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Fabrikaların kurulmasıyla işsizlik sorunu da aşılacak. Aslında bu yatırım hamlesi dağa çıkılmanın da önüne geçecektir. Bu sayede terör sorunu da çözülecektir."

- "Başbakan'ın söyledikleri çok güzel"

Vatandaşlardan Furkan Ordu da Sur'un dünyadaki en önemli tarihi mekanlar arasında yer aldığını vurguladı.

Açıklanan programdaki çalışmaların tamamlanmasıyla Sur'un eskisinden daha güzel hale geleceğini dile getiren Ordu, "Sur esnafına sağlanacak faizsiz kredi ona umut olacaktır. Bir an önce programın uygulanmasını istiyoruz. Başbakan'ın söyledikleri çok güzel, bu sayede Sur'un ve Diyarbakır'ın çehresi değişecek. Sur ilçesinde mağdur olan olan vatandaşların tekrardan refaha kavuşturulması çok önemlidir." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi