Görüş Bildir

Sur Esnafı İçin

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Sur esnafı için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sur Esnafı İçin

Yakın zamanda Diyarbakır halkını, Sur içinden alışveriş yapmaya yönlendirmek ve ticareti canlandırmak amacıyla “Diyarbakır, Sur Esnafına Sahip Çıkıyor” adı altında başlatmış olduğu kampanya ile farkındalık yaratan DTSO, Sur esnafına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sur’da yasağın kaldırıldığı caddelerde işletme ve esnafların sorunlarının tespitine yönelik yapılan saha çalışmasının ardından, açığa çıkan zararların karşılanması için işletme ve esnaflara yönelik hukuki bilgilendirme amacıyla seminer düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Metin Aslan, çok acılı bir süreçten geçildiğini belirterek can kayıplarının olduğu bir süreçte ekonomiden bahsetmenin çok güç olduğunu ama ekonominin de hayatın bir parçası olduğunu belirtti.

SUR ESNAFI İÇİN

Aslan, “Oda yönetimi olarak, üyelerimizin sıkıntılarını, yaşanan mağduriyetleri ve zararları tespit etmek adına ciddi çalışmalarımız oldu. Bizzat uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilen birebir görüşmeler ve saha çalışmaları neticesinde sektör raporları hazırlayıp, ilgili kurumlarla paylaştık. Bu doğrultuda sürecin takipçisi olmaya ve mevcut mağduriyetleri giderebilmek adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

DTSO uzmanları ve Sur esnafının katıldığı toplantıda, hukuki bilgilendirme ve başvuru süreci hakkında DTSO avukatı Şivan Cemil Özen tarafından işletme ve esnaflara detaylı bilgi verildi. Bilgilendirme toplantısına katılım sağlayan işletme ve esnaflar zararların karşılanması için yapılacak başvurularda belgelendirmenin talep edildiği belirten Özen, ancak sokağa çıkma yasağının mücbir sebep olarak görülerek belgelendirilemeyen iş kayıplarının da karşılanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi