Görüş Bildir

Sur esnafında huzur sevinci

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde, iş yerini açan esnaf müşterilerine hizmet sunmaya başladı.

Sur esnafında huzur sevinci

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde, esnaf iş yerini açtı.

Kamu düzeninin sağlanması, PKK'lı teröristlerin kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla düzenlenen operasyonda vatandaşların can ve mal güvenliğini teminat altına almak için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı, dün 08.00 itibarıyla bazı yerlerde sona erdi.

Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklar için sokağa çıkma yasağının kaldırmasının ardından bu bölgedeki esnaf, 3 ayı aşkın süredir kepengi kapalı olan iş yerini açmaya başladı.

- "Barış, kardeşlik istiyoruz"

Gazi Caddesi'ndeki kahvehanesinin 100 günü aşkın süredir kapalı olduğunu belirten işletmeci Fuat Yılmaz, bu süre zarfında geliri olmadığı için kredi kartı borçlarını ödeyemediğini söyledi.

Çözüm sürecinde huzur ve güven ortamında yaşadıklarını dile getiren Yılmaz, "Barış, kardeşlik istiyoruz. Diyarbakırlı olarak zevk alıyordum, neşe doluyordum. Buranın kalabalık olması benim yaptığım işe çok yansımasa da yine o halini görünce mutluluk veriyordu" dedi.

Yaşanan terör olaylarından dolayı turistlerin Diyarbakır'a gelmediğini vurgulayan Yılmaz,  "Müşteriler azaldı. Çözüm sürecinde saat 02.00'ye kadar iş yerimizi açık tutuyorduk. Olayların başlamasıyla 17.00 gibi iş yerimizi kapatıyorduk" ifadesini kullandı.

- Bedava çay dağıttı

Sokağa çıkma yasağının kalkmasına çok sevindiğini, "Bir daha kahvehanemi görebilir miyim?" kaygısından kurtulduğunu aktaran Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"110 gün aradan sonra ilk defa kahveme geliyorum. Çok şükür, bugünü de gördüm. Allah'a şükürler olsun. İş yerimi açtığımda müşterilerim beni gördükleri için mutlu oldu, ben de onları gördüğüme çok sevindim. Bugünün şerefine, müşterilerimden çay parası almıyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi