Sur esnafından çağrı: Alışveriş için Sur’a bekliyoruz

Diyarbakır Sur’daki operasyonun tamamlanmasının ardından bir çok yerde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla dükkanlarını açan esnaflar Diyarbakırlı vatandaşlara Sur’da alışverişe çağırdı. Diyarbakır’ın ünlü Sipahi ve Aşefçiler çarşılarının esnafları vatandaşları bekliyor.

Sur esnafından çağrı: Alışveriş için Sur’a bekliyoruz

Sur'da kamu düzeninin sağlanması, PKK'lı teröristlerin kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla yapılan operasyonun ardından, ilçenin meşhur çarşılarında esnaf eski günlerine dönmeye çalışıyor.

İlçedeki Sipahi ve Aşefçiler çarşılarının esnafı da uzun bir aradan sonra dükkanlarını açarak, müşteri beklemeye başladı.

Sipahi Çarşısı'nda 40 yıldır esnaflık yapan Şabettin Oğur, Çözüm Süreci devam ederken işlerinin çok iyi olduğunu söyledi.

Ancak şimdi hiçbir iş yapamadıklarını anlatan Oğur, "Çarşımız açık olmasına rağmen hiç siftah yapmayan arkadaşlarımız var. İnşallah devletimiz bize yardım eder. Esnaf olarak çok mağdur olduk." dedi.

Esnaf Yaşar Üstün ise "Diyarbakırımızda şimdiye kadar böyle huzursuzluklar olmadı. Binlerce insanımız mağdur oldu. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

Türkiye'de halkın, milletvekillerini, sorunları Meclis'te konuşup çözmeleri için seçtiğini belirten Üstün, "Türkiyemizin 550 milletvekili toplansınlar, Diyarbakır'ın, Karadeniz ve Ege'nin istekleri neyse bunları konuşup çözsünler. Türkiyemiz zarar görüyor. Milletvekillerimiz görevlerini yapmazsa bu günah onların boynunadır." ifadelerini kullandı.

"BOMBA PATLATMAK CANAVARLIKTIR"

"Dört aydır Diyarbakırımız huzursuzluk içinde, esnafımız perişan olmuş. Huzur olmazsa dükkan açıp esnaflık da yapılmıyor." diyen Üstün, "Devletimiz bize yardımcı oluyor. Esnaf huzur istiyor. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankaramızda bombalar patladı. Bomba patlatmak canavarlıktır. Allah bizi huzurdan mahrum etmesin. Halkımızı alışveriş yapmaya bekliyoruz. Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin dört bir yanından insanlarımızı çarşımıza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Aşefçiler Çarşısı esnafı Aziz Orhan da "Dükkanlarımız 3,5 aydır kapalıydı. Başka bir gelirimiz de yok. Ufak kızımın kumbarasından 10 gün boyunca sabah bir lira, akşam bir lira çıkardım ekmek almak için. Suriye'den çıkan insanlarla Sur esnafı aynı duruma düştü. Silahların şehirden çıkmasını istiyoruz. Dükkanlarımızı açtık. Bütün Diyarbakır halkını Aşefçiler Çarşısı'na bekliyoruz." dedi.

Esnaf Abdullah Akkoyun ise "Esnaf olarak çok zarar ettik. Siftah edemiyoruz. Buraya vatandaşlar rahat şekilde gelemiyor. Tüm Diyarbakır halkını, açılan çarşılarında alışveriş yapıp Sur esnafına destek olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak: Anadolu Ajansı