Sur Esnafıyla Buluştu

Sur ilçesi kırsal mahalle muhtarları ve Peynirciler Çarşısı esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, yaşanan sorunları hep birlikte çalışarak çözeceklerini söyledi.

Sur Esnafıyla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Sur Belediyesi Eş Başkan Vekili Azize Değer kutlu ve görevden alınan Sur Belediye Eş Başkanı Seyit Narin, Sur ilçesine bağlı Kozan Mahallesi’nde kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlar buluşmasında konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, yaklaşan Ramazan ayının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yıl içinde oldukça büyüdüğünü, 950 köy ve bin mezranın mahalle statüsüne geçtiğini hatırlatan Anlı, göreve ilk geldiklerinde verdikleri sözleri yerine getireceklerini söyledi. Anlı, “Emin olun 3 Ağustos 2014’te Şengal’e yapılan saldırıyla halk olarak rahat yüzü görmedik. O sorunların üstesinden hep birlikte çalışarak geldik. Yine kendi sorunlarımızı da hep birlikte çalışarak çözeceğiz” dedi.

“YAKINDA YOLLARI ASFALTLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Sur’un kırsal mahallelerinde kanalizasyon sorunu bulunduğunu vurgulayan Anlı, bu kanalizasyon sorunlarını çözmek için belediyenin her hangi bir ekonomik sorununun bulunmadığını, tek sorunun mevzuat ve teknik işler olduğuna dikkat çekti. Teknik ve mevzuat sorunları giderilene kadar küçük küçük çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Anlı, “Yolları inşa ettik. Yakın zamanda asfaltlama çalışmasına başlayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mahalle muhtarları da, söz alarak sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirdi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Anlı, çözüm noktasında çalışmalarda bulunacaklarının sözünü verdi.

Kozan Mahallesi’ndeki programını tamamlayan Anlı, buradan Sur ilçesindeki Peynirciler Çarşısı’na geçerek esnafla bir araya geldi. Esnaflar, yaşadıkları sorunların yer aldığı dosyayı Anlı’ya verdi. Anlı, acil yapılması gereken işleri bir an önce yapmaya başlayacaklarını, diğer çalışmaların da zamanla yapılacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz