SUR mağduru bin 700 aileye gıda yardımı

Sur’daki çatışmalardan dolayı mağdur olan vatandaşlara yardım için Dicle Elektrik tarafından bin 700 aileye gıda yardımı yapıldı.

SUR mağduru bin 700 aileye gıda yardımı

Sur mağdurlarına yardım için harekete geçen Dicle Elektrik, içerisinde peynir, zeytin, salça, bulgur, yağ, makarna, helva, şeker ve çay bulunan her biri yaklaşık 10 kilogramlık yardım paketleri hazırladı. Bin 700 aileye dağıtılacak olan yardım paketleri, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (Dicle EDAŞ) ait depoda, çalışan personel tarafından itina ile hazırlandı. Ardından da 40 araç ve 80 kişiden oluşan bir ekip tarafından Sur mağduru ailelere bir bir dağıtılmaya başlandı. Yardım malzemelerinin paketlenmesi gibi dağıtım çalışmasına da Dicle EDAŞ'ın kayıp kaçak, müşteri hizmetleri, sistem işletme ve idari işler müdürlüğünde çalışan personel katıldı.

"SORUMLULUK GEREĞİ İMKANLAR ZORLANACAK"

Yardım paketleri, Sur'dan göç ederek kentin değişik yerlerine yerleşmek zorunda kalan ve çoğu mağdur durumda olan ailelere, oluşturulan liste doğrultusunda dağıtıldı. Daha önce arıza onarımı, kayıp kaçak denetimi ve faturalandırma gibi sebeplerle evlerin kapısını çalan Dicle EDAŞ ekipleri, bu kez yardım için kapıları çaldı. Yardım malzemelerini alan Sur mağdurlarının teşekkür ettiği Dicle Elektrik yetkilileri ise, "Bu bölgede sosyal sorumluluğunuzun farkındayız ve bunu yerine getirmek için şirket imkanlarını zorlayacağız" ifadelerini kullandı.

"KENTİN ŞİRKETİ, KÖTÜ GÜNDE DE HALKIN YANINDA"

Konuyla ilgili konuşan Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, Sur mağdurları için "Dicle EDAŞ’tan Sur'a Gönül Köprüsü" adı altında bir yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini belirterek, temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda paketlerini bin 700 aileye dağıttıklarını söyledi. İl Müdürü, dağıtılan gıda malzemelerinin asgari 6 bin kişiye yetecek miktarda olduğunu kaydetti. Oluşturdukları liste doğrultusunda çağrı merkezinin yardım götürülecek aileleri önceden bilgilendirdiğini de ifade eden Yaka, "Bilgilendirilen aileye kendi istediği yerde yardım malzemelerini teslim ediyoruz. Bu kentin şirketi olduğumuzu her zaman söyledik, söylüyoruz. Amacımız, kötü günde de yanlarında olduğumuzu göstermektir" dedi.

Kaynak: İHA

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler