Sur Virane!

Terör ve şiddet tarihi Sur ilçesini virane ederken, dün de şehit ve yaralı haberleri geldi. İki asker şehit oldu, 5 asker yaralı, ilçedeki kaçış ise sürüyor. PKK'nın son 48 saat içerisinde büyük kayıp verdiği bildirildi.

Sur Virane!

DİYARBAKIR-Sokağa çıkma yasağının 61. gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyon ve çatışmalar devam ediyor. Dün ilçede bir askerin şehit olmasının ardından çatışmalar tekrar şiddetlendi. İlçenin çeşitli bölgelerinde önceki geceden bu yana sürdürülen operasyonlarda örgüt üyelerinin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sürerken, İlçeden kaçışlar da devam ediyor.

SUR'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, önceki geceden beri zaman zaman şiddetlenen çatışmaların devam ettiği ilçede, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi ve çıkan çatışmalarda 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile yaraladığı 1 askerin durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Sabah saatlerindeki çatışmada yaralanan ve Asker Hastanesi'nde tedavi altında bulunan 1 uzman çavuş öğleden sonra doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılmayarak şehit oldu.  Yaralılardan durumu ağır olan 1 asker Ankara GATA'ya sevk edilirken, 3  askerin tedavisine ise Diyarbakır Asker Hastanesi'nde devam ediliyor.

PKK'LILARIN KAYIPLARI            

21 Ocak’ta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK’nın saldırısında yaralanan bir asker de hayatını kaybetti. İlçede, 60 gün içerisinde yaşanan çatışma ve patlamalarda 24 güvenlik görevlisi şehit oldu, 145 güvenlik görevlisi yaralandı, 144 PKK’lı terörist de etkisiz hale getirildi.

TEDAVİ GÖREN UZMAN

Sur İlçesi'nde, geçen 21 Ocak'ta PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan uzman çavuş Adem Aktaş, ilk tedavisinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevkedildi.  Uzman çavuş Adem Aktaş, tedavisinin sürdüğü GATA'da bugün öğle saatlerinde şehit oldu. 9 gün süren yaşam mücadelesinin ardından şehit olan uzman çavuş Aktaş'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

BAĞLAR'DA OPERASYON

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü tarafından kullanıldığı belirlenen ikametgahta yapılan aramada mühimmat bulundu.  Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kaynartepe Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit edilen ikametgahta arama gerçekleştirdi.

Aramada 16 metal profile hazırlanmış el yapımı patlayıcı, bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 67 boş metal profil, 2 çuval içinde bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen kimyasal madde ve bir kutu torpil ele geçirildi. Mühimmatın muhafaza altına alındığı ve olayla ilgili tahkikatın devam ettiği belirtildi.

SUR BÖLGESİNDEN KAÇIŞ

Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerindeki evlerinden terör örgütünün baskıları sonucu ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, kentin diğer ilçelerine gidiyor.

Evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, terör örgütüne tepki göstererek, mahallerinde çukur kazıldığını, bu nedenle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Çukur kazmasalardı evimizde olurduk" diyen vatandaşlar, terör örgütü mensuplarının yaşam haklarını ellerinde aldığını vurguladı.  Sur içinde yaşayanların çoğunun ekonomik durumunun iyi olmadığını dile getiren vatandaşlar, "Herkes kıt kanat geçimini yapıyor. Kimse mecbur olmasa özellikle bu mevsimde evini terk etmez" ifadelerine yer verdi.

ŞIRNAK'TA KORUCU ŞEHİT

Şırnak'ta İsmetpaşa Mahallesi'nde, evinin önünde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu geçici köy korucusu Murat Sevim ağır yaralandı. Sevim, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik güçlerince, olaydan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz