Sur Yaşamı Kalkınacak

İl Valisi Aksoy, Sur esnafının kısa sürede eski günlerine döneceğini ifade ederek, "yaşam alanında" hareketliliklerin başladığını söyledi.

Sur Yaşamı Kalkınacak

DİYARBAKIR-İl Valisi Hüseyin Aksoy Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı ve Sur İlçe esnafını makamında kabul etti.

Sur ilçesinde yaşanan hendek ve barikat terörünün yarattığı tahribatın özellikle esnaflar üzerindeki etkisini görüşmek üzere dün bir grup Sur esnafı, İl Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüştü.

YAŞANILAN SIKINTILAR

Sur esnafı, özellikle terör olayları nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirdi. Esnafın sorunlarını dikkatle dinleyen Vali Aksoy esnafa yönelik imkanlar ölçüsünde yardımcı olunacağını söyledi.

SUR'DA YAŞAM HAREKETİ

Sur içinde yaşamın yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını da dile getiren Vali Aksoy, esnafın bunun dönüşünü en kısa zamanda göreceğini ve Suriçi bölgesinin tekrar eski huzurlu günlerine dönüleceğine inancının tam olduğunu söyledi. Sur esnafının Vali Aksoy’u ziyareti, karşılıklı görüş alış verişiyle sonra son buldu.

tır. Kardeştik küstük, darıldık, kavga ettik, aldatıldık şimdi barışıyoruz. Batıya inat ABD'ye inat barışıyoruz, İngiltere'ye israil'e ve Rusya'ya inat barışıyoruz. Size müjdeler olsun Ramazan Bayramı gelmeden biz barış bayramını kutlayacağız inşallah. Yeniden kardeş olacağız. Yeniden siper olacağız Diyarbakır'dan Kur'an bayrağını batıya yeniden götüreceğiz Allah'ın izni ile. Rabbim bizim birliğimizi sağlasın, bu birliği bozmaya çalışanlara da rabbimiz fırsat vermesin inşallah.”

Kaynak: Diyarbakır Söz