Görüş Bildir

Sur'a zırhlı kulübeler konuldu

Sur ilçesine, terör örgütüne yönelik operasyonların ardından güvenlik amaçlı zırhlı kulübeler yerleştirildi.

Sur'a zırhlı kulübeler konuldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, belirlenen yerlere terör örgütüne yönelik operasyonların ardından polislerin nöbet tutacağı güvenlik amaçlı zırhlı kulübeler yerleştirildi.

İlçede kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğinin teminat altına alınması amacıyla düzenlenen operasyonların ardından güvenlik tedbirleri artırıldı. Bu kapsamda, Gazi Caddesi boyunca, daha önce kum torbalarıyla sağlanan güvenlik önlemleri 4 adet zırhlı kulübe ile sağlanacak.

ZIRHLI KULÜBELER

Polislerin nöbet tuttuğu 15 tonluk zırhlı güvenlik kulübelerinde klima sistemi, ısıtıcı, telefon, silah dolabı, havalandırma fanı, 2 sandalye, 2 alarm butonu ve ABC tipi yangın tüpü yer alıyor.

Öte yandan, Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sona ermesinin ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde de hayat normale dönüyor.

Vatandaşlar tarihi mekanlarda dolaşıp, kafelerde çay, kahve içmek için Sur'a gelirken, seyyar kebapçılar da müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi