Sur'da 1 asker şehit

Sur'da yine keskin nişancı terörü yaşandı. Jandarma Uzman Çavuş, keskin nişancının ateşi sonucu şehit oldu.

Sur'da 1 asker şehit

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik, kaldırıldığı hastanede kurtarılmayarak, şehit oldu.

KESKİN NİŞANCI ATEŞİYLE

Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar kapsamında bugün, PKK'lı keskin nişancının ateşi sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik ambulansla Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, buradaki doktorların tüm müdahalesine rağmen Uzman Çavuş Tetik kurtarılamayarak, şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda sabah saatlerinde bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Açıklamada, şöyle denildi: “7 Mart 2016 Pazartesi günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.15'de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

ŞEHİT TEKİN İÇİN TÖREN

Şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik için cenaze töreni düzenlendi.Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu ve dua edildi.

Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Çelikkollu, şunları kaydetti:  "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

Daha sonra şehit Tetik'in naaşı Kütahya'ya uğurlandı.  Törene Vali Hüseyin Aksoy, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı.

ŞEHİT ATEŞİ KÜTAHYA'YA DÜŞTÜ

Tetik'in Kütahya'daki baba evinde yas var. Yenibosna Mahallesi'nde yaşayan Tetik'in annesi, babası ve kardeşlerine şehadet haberi askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan aile fertleri büyük üzüntü yaşarken, Tetik'in şehadet haberini alan yakınları da taziye için eve akın etti. Şehidin baba ocağına askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Baba Necmi Tetik'i askeri yetkililer teselli etti.

Baba Necmi Tetik, oğlunun sürekli şehit olmayı istediğini ifade ederek, "Oğlum şehit olmak istiyordu ve oldu da. Şehit olmayı da hak etti, helal olsun ona. Vatan sahipsiz mi kalacak? Birileri mutlaka gidecek ve şehit olacak" dedi. Oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşan anne Vasfiye Tetik'i ise yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Tetik'in bekar olduğu ve liseye giden iki erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

 10 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Buarada Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur'da devma eden operasyonlarda 4 PKK'lı, Şırnak İdil'de ise 6 PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda dün 4 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 16 el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur'da operasyonların başladığın günden bu yana 264 PKK'lının etkisiz hale getirilirken 345 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak İdil’de devam eden operasyonda dün 6 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 18 el yapımı patlayıcı imha edildi. İdil'de operasyonların başladığı günden bu yana 75 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 378 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramada ise Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait 8 şarjör, 2 M-60 makinalı tüfek, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği ve silaha ait şarjör, 13 hücum yeleği ele geçirildi.

HAKKARİ VE MARDİNDEKİ OPERASYON

Hakkari Yüksekova’da arazi aramasında; 2 RPG-7 roketatar mühimmatı, 6 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 5 el bombası ve 7 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Mardin Kızıltepe’de, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 1'i yabancı uyruklu, 4 PKK/PYD'lı yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa Suruç’da, Suriye'den Türkiye’ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan 4 PKK/PYD'lı yakalandı. Yakalananlarla birlikte 10 kilogram TNT patlayıcı ve 399 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz