Sur'da Kutlu Doğum!

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sur ilçesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi. İskenderpaşa Konağı'nda yapılan programa AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Sur'da Kutlu Doğum!

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları tarafından Sur ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tarihi İskender Paşa Konağı'nda, düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi ve kardeşlik konulu sinevizyon sunumu yapıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum etkinliğinin terör olaylarından çok büyük zarar gören Sur'da yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Akar, şunları kaydetti:                              

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

"Aylarca süren silah seslerinin yankılandığı Sur'da şimdi ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okunuşları, salavatı şeriflerin sedası ile rahmet, bereket ve mağfirete delalet eden güzel bir tabloyu beraber yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Sur ilçesinde etkinliklerimizi kutlu dostlarımız sayesinde gerçekleştireceğiz. Sur'a silah sesi yakışmaz. Sur'a ve kadim Diyarbakır'a salavatı şeriflerin nağmeleri yakışır. Çünkü 639 senesinden beri kesintisiz bir şekilde o mübarek havayı teneffüs ediyoruz."

BİRLİK VE BERABERLİK

Diyarbakır'a barut kokusunun değil gül kokusu yakıştığını ifade eden Akar, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Nefsimizle mücadele edeceğiz. Nefret kini ve düşmanlığı bu memleketten atmayı hedeflemekteyiz. Diyarbakır sıkıntılı günler yaşadı ama şimdi nurlu bir şafağın eşiğinde tekrar beraberiz. Buradaki genç kardeşlerimize elimizi uzatıp kucaklayacağız. Onları ne terör örgütlerinin pençesine ne de zararlı alışkanlıkların eline bırakmayacağız." diye konuştu.

İlahıyatçı Yrd. Doç. Dr. Orhan Canpolat'ın Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlattığı etkinlik, sema gösterisiyle sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz