Sur'da Silahlar Susmuyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahalle ve bir caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından örgüt üyelerine yönelik polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Sur'da Silahlar Susmuyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalle ve bir caddede, PKK'ya yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

Kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Can güvenliği endişesiyle bugüne kadar bini aşkın vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kaldı. İmkanı olmadığı için evlerinde kalan ailelere kaymakamlık tarafından ekmeğin yanı sıra gıda yardımı da yapılıyor. Vatandaşlar muhtarlıklara gelerek, kendileri için bırakılan gıda paketlerini teslim alıyor.

- "Ailelere kuru gıda paketi ulaştırıyoruz"

Sur Kaymakamı Memduh Tura, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Yasağın uygulandığı bölgelerde 25 bin vatandaşın yaşadığını belirten Tura, son dönemde terör örgütünün yoğunlaşan saldırılarından dolayı bazı vatandaşların geçici olarak ilçeyi terk ettiğini anlattı.

 Tura, sokağa çıkma yasağı devam ederken evlerinde kalan vatandaşların canları ve mallarına zarar gelmemesinin birinci öncelikleri olduğunu vurgulayarak, bu vatandaşlara yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. "Ailelere muhtarlar aracılığıyla kuru gıda paketi ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 500 ailemize kuru gıda paketi ulaştırdık" diyen Tura, ihtiyaç olduğu takdirde bu yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz