Sur'da Temizlik

Sur İlçe'sinde iki gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında harabeye dönen sokaklar ve biriken çöpler, Sur Belediyesi temizlik çalışanları tarafından temizlendi.

Sur'da Temizlik

Diyarbakır'ın Merkez Sur İlçesi'nde 2 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında harabeye dönen sokaklar ve biriken çöpler temizlendi. Sur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, sokağa çıkma yasağından kaynaklı toplanamayan çöpler belediye çalışanlarının da katılımıyla toplandı.

Sokakları temizleme çalışmasına Sur Belediyesi Başkan Vekili Azize Değer Kutlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye çalışanları da katıldı. Çalışma ile ilgili kısa bir bilgi veren Sur Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Naşide Buluttekin Can, sokağa çıkma yasağından dolayı Sur'a giremediklerini ve bundan ötürü belediye hizmetlerini gerçekleştiremediklerini ifade etti.

SUR'DA TEMİZLİK

Buluttekin Can, "Mahallelere girdiğimizde mahalleler resmen çöpten kokuyordu. Bunun içinde sadece bizin sınırlı sayıdaki temizlik elemanlarıyla başa çıkacağımız bir problem olmadığı için bütün belediye personellerimiz, bazı sokaklarda da bizlere katılmak isteyen vatandaşlarla beraber bu iki günlük kalıntıları, çöpleri temizliyoruz. Ama bundan sonraki süreçte alakalı da dönüşümlü olarak zaman zaman bu tür kampanyalar başlatacağız. Şu an yaptığımıza doğrudan kampanya diyemeyiz fakat hepimizin temel sorumluluğu olduğu için tüm çalışma arkadaşlarımız ve ekibimizle beraber Sur sokaklarını temizliyoruz. Bu devam edecek bütün Sur'u temizleyinceye kadar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz