Sur'da yüzbaşı şehit!

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde önceki günden devam eden operasyonlar sırasında Yüzbaşı Fatih Yaşar şehit oldu.

Sur'da yüzbaşı şehit!

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde önceki günden devam eden operasyonlar sırasında Yüzbaşı Fatih Yaşar şehit oldu.

SUR'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonların devam ettiği Çiftehan Sokak'ta önceki gece geç saatlerde çıkan çatışmada Yüzbaşı Fatih Yaşar şehit oldu.

KESKİN NİŞANCI

Yüzbaşı Yaşar'ın keskin nişancı tüfeği ile açılan ateşle şehit edildiği belirtilirken, bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi. Gece yapılan saldırıda şehit düşen Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın Sur operasyonuna destek amacıyla birliğiyle beraber başka bir ilden kente geldiği öğrenildi.

ŞEHİT İÇİN TÖREN

Buarada, Şehit Yüzbaşı Yaşar için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.  Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Çelikkollu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Daha sonra şehidin cenazesi memleketi Konya'ya uğurlandı.  Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz, şehidin ağabeyi Serdar Yaşar ve yakınları katıldı.

ACI HABER AİLESİNE

Seydişehir İlçesi Bostandere Mahallesi'nde Yaşar Ailesi'nin evine askeri yetkililerle giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın şehit olduğu haberini saat 03.00'te verdi. Şehidin ailesi sinir krizleri geçirirken, olayı duyan yakınları bayraklar asılan Yaşar Ailesi'nin evine akın etti.

Şehit babası Cavit Yaşar, oğlu ile ilgili her gün gelinini arayıp haber aldığını belirterek, "Akşam da gelinimle konuştuk, 'Gündüz görüştük durumu iyi' dedi. Televizyonda şehitler olduğu söylendi ancak isim açıklanmadı. 'Bu gün dört yaralımız var, ikisi ağır diyorlardı. Birisi vefat etti. Birisinin ismini vermiyorlardı. İnternete bakıyorum yok. Televizyona balkıyorum isim vermiyorlardı" dedi.

Katar'daki görevinden Ankara'ya dönen ve 20 gün önce Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne geçici görevle giden Yüzbaşı Fatih Yaşar, evli ve 4 yaşında bir kız babasıydı.  İki kardeşi de polis olan şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından Seydişehir'in eskiden köy statüsünde olan Bostandere Mahallesi'nde ikindi namazının ardından, 2 yaşındayken kaybettiği annesi Ayşe Yaşar'ın yanında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz