Sur'daki kaçak yapılar yıkıldı

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki 5 bin yıllık Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapıların yıkım çalışmaları sürüyor. Daha önce 300 yapının yıkıldığı surlarda 5'inci etap çalışmaları kapsamında 100 yapının daha yıkımına başlandı.

Sur'daki kaçak yapılar yıkıldı

Sur ilçesinde bulunan ve tahrip olmuş bölümleriyle ilgili restorasyon çalışmalarının devam ettiği 5 bin yıllık Diyarbakır surlarının dış kısmındaki surlara bitişik 100 yapının yıkımının 5’inci etap çalışmaları 'Tarihi surlarda diriliş başlıyor' sloganıyla başladı.

YEŞİL BİR KUŞAK OLACAK

Finansmanının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan çalışmalar tamamlandığında Benu Sen Vadisi olarak adlandırılan bölge, kaçak yapılardan arındırılarak Hevsel Bahçeleri'ne kadar uzanan alanda "yeşil kuşak" oluşturulması hedefleniyor.

YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR

5 Ağustos 2021’de kamulaştırma çalışmasının başladığı tarihi surları önceki etap çalışmalarında toplamda 300 yapı yıkıldı. Kamulaştırma ve boşaltma çalışmasının ardından surlar gün yüzüne çıkacak. 100 yapının daha yıkımına başlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz