Suriçi ablukada

Sur ilçesinde YDG-H üyelerine şafakta operasyonu düzenledi. Bölge polisce ablukaya alınırken, yer yer çatışmalar çıktı. İki ateş arasında kalan bir kadın yaralandı. Sur içinde gerginlik hakim olurken, Cizre ilçesinde ise operasyon sürüyor.

Suriçi ablukada

Son günlerde Güneydoğu bölgesindeki il ve ilçelerde tırmanış gösteren şiddet ve terör olayları, can almaya devam ederken, dün Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Şırnak'ın Cizre ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, "şafak" operasyonları düzenlendi. PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik operasyonda yer yer çatışmalar yaşanırken, Diyarbakır'da iki ateş arasında kalan bir kadın ağır yaralandı. Cizre ilçesine girişler yasaklanırken, ölenlerin olduğu bildirildi.

ŞAFAK'TA OPERASYON

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekipleri, Sur İlçesi'nde hendek kazıp, kimlik kontrollü yapan YDG-H üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyon yaptı. Polis zırhlı ve iş makine araçları sabah saatlerinde Lalebey ve Hasırlı Mahallelerine girdi. Çelik yelekli sivil polisler Özgür Yurtaş Derneği ile Büyükşehir Belediyesine ait çamaşır ve tandır evlerine baskın yaptı.

İKİ ÇOCUK ANNESİ YARALI

Havadan helikopterinde destek verdiği operasyonda, polis, sokakların giriş ve çıkışlarını kapatarak çok sayıda ev ve dernek binasına baskın yaptı. Baskınlarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Aramada hendek açılmasında kullanılan çok sayıda kazma ve kürek ele geçirildi. Güvenlik güçleri ve YDG-H'lılar arasında Arap Şeyh Cami sokağında çıkan çatışmada ise kurşunlardan biri evinin önünde oturan 2 çocuk annesi Saliha Opçi (46) isabet etti.

SAĞLIK EKİBİ GEÇ GELDİ

Yaralı kadın olaydan 2 saat sonra gelen 112 Acil Ambulans ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı.  Sağlık ekipleri güvenli olmadığı için geç geldiklerini söyledi. Can kaybı ve yaralılar konusunda herhangi bir bilgi alınmazken, mahallelerde gergin bekleyiş devam gece boyunca da devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi(DBP), halkı çatışmaların olduğu mahalleye çağırdı. Akşam saatlerinde çağrısı üzerine halk gruplar halinde mahallede toplanmaya başladı. İlçedeki gerginlik ise sürüyor.

YOLU HAVAYA UÇURDULAR

Öte yandan, Diyarbakır'da önceki gece ve dün yine gergin saat ile saldırı olaylarına sahne oldu. PKK'nın hedefine aldığı Silvan Barajı yapımına ilişkin engelleme saldırılarını devam ettiriyor. Dün de, PKK mensupları, Silvan-Bitlis karayolunun 16'ncı kilometresinde menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.  Ölen ya da yaralananın olmadığı patlama nedeniyle karayolunda hasar oluştu. Güvenlik güçlerince örgüt üyelerinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

AMBULANSA DESTEK İÇİN

Bu arada, önceki gece polise saldırı yapıldı. Olay, merkeze bağlı Kayapınar ilçesi Gaziler Çeşme Durağı’nda bulunan bir parkta meydana geldi. 112 sağlık ekiplerine gelen saldırgan bir vaka ihbarına giden sağlıkçılar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye sağlık ekipleriyle beraber giden polis ekiplerine parkın içerisinden bir grup ateş etti.

KARANLIKTAN KAÇTILAR

Bölgede bulunan polis ekipleri olay üzerine takviye ekip istedi. Olay yerine gelen polisler, önce park çevresinde bulunan vatandaşların can güvenliğini alarak yere yatırdı. Çok sayıda polisin sevk edildiği bölgeye özel harekat timleri de gelerek destek verdi. Polis ekiplerinin ve zırhlı araçların bölgeye geldiğini gören grup, gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.

ROKETLİ SALDIRI YAPILDI

Aynı saatlerde bu kez merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Yaradanakul Caddesi’nde Valiliğe bağlı Gençlik Merkezi önünde olası bir duruma karşı hazır bekletilen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve akrep tipi zırhlı polis aracına, yüzleri maskeli PKK’lılar tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırının ardından, grup ve polis arasında çatışma yaşandı. Çatışmanın arasında kalan bir ambulans mermilerin hedefi oldu. Bir süre devam eden çatışmanın ardından, saldırganlar karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçtı. Saldırganların yakalanması için olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Çevrede incelemelerini sürdüren polis, bir ara sokakta olayda kullanılan roketatar ve bir kalaşnikof marka silah buldu. Öte yandan, ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, roketin isabet ettiği TOMA hasar gördü. Çevredeki işyerleri ve evlerinde camları kırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler