Suriçi'ne temizlik

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, daha temiz bir ilçe için toplantı düzenledi.

Suriçi'ne temizlik

DİYARBAKIR -Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Başkan Yardımcısı Turki Gültekin, meclis üyeleri, birim müdürleri ve muhtarların katılımı ile yapılan toplantıda temizlik konusu ele alındı. Toplantıda, Suriçi'ne daha temiz bir görünüm kazandırmak için yapılabilecekler tartışıldı.

ŞEHRİN TEMİZLİK GÖRÜNTÜSÜ

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır’ın modelinin Sur olduğunu söyledi. Sur Belediyesi olarak hizmetlerinin sadece günü birlik temizlik anlaşıyı olmadığını belirten Demirbaş, "Yaptıklarımızın çok önemli değerlendirildiğini ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin hiçbir belediyesi ile ilgili doktora ya da yüksek lisans tezleri hazırlanmamıştır. Ama Sur Belediyesi ile ilgili onlarca tez vardır. Temizlik anlamında geliştireceğiniz sistem ve çalışmalar bir gün gelecek Türkiye’nin dışında birçok belediyeye örnek olacaktır. Araştırmacılar gelip bu kenti nasıl temizlediğimizi ya da temizlemediğimizi araştıracaklar ve kendi kentlerinde uygulayacaklar. Bu yüzden yaptığımızı basit görmeyelim. Eğer büyük düşünürsek büyük yaparız. İçinde bulunduğumuz ekonomik olanaksızlıklarla bu kadar işleri oluşturan bir belediyesiniz. Bizim oluşturduğumuz kadın çalışmalarından tutun da temizlik ve benzeri çalışmalarımıza kadar örnek alınacak şeylerdir. Ben buradan esnaflarımıza ve halkımıza sesleniyorum, Diyarbakır hepimizin evidir. Bizler evlerimizde temizlik konusunda nasıl hassasiyet gösteriyorsak, bu hassasiyeti kentimiz içinde göstermeliyiz. Çünkü kentimiz bizim kimliğimizdir" dedi.

İŞBİRLİĞİYLE DAHA TEMİZ SURİÇİ

Demirbaş’ın ardından konuşan Başkan Yardımcısı Turki Gültekin ise, "Biliyorsunuz ki Diyarbakır için Sur çok önemli bir yerdir. Bunun için insanlarımızın temizlik konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Sonuç alabilmemiz için sadece bizim çalışmamız yetmez. Halkımızın da bizlere destek sunması gerekmektedir. Özellikle esnaflarımızın hem kaldırım işgali hem de temizlik için bizlere destek olmaları gerekmektedir. Zaten sık sık temizlik ve zabıta ekiplerimiz ile ev ve iş yerlerini ziyaret ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz