Surlu çocuklara bayramlık giysi paketi

Yoksullukla mücadele çalışmaları kapsamında hizmete açtığı Giysi Bankası’nda Ramazan Bayramı dolayısıyla hazırlanan giysi paketleri Surlu çocuklara ulaştırıldı.

Surlu çocuklara bayramlık giysi paketi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın açtığı Giysi Bankası, yoksul ailelerin giysi ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Belediyenin imkanları ve yardımseverlerin bağışlarıyla 8 aydır hizmet veren Giysi Bankası’nda, şimdiye kadar binin üzerinde kişiye giysi desteği sunulurken, Sur’dan göç etmek zorunda kalan 200 çocuğa da Ramazan Bayramı dolayısıyla giysi yardımında bulunuldu.

“Binden fazla kişiye giysi desteği sunuldu”

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, yoksullukla mücadele çalışmaları kapsamında açılan Giysi Bankası’nda 8 aydır hizmet verildiğini belirterek, kentteki tüm yoksul ailelere ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. Özellikle yaşanan çatışmalı süreç nedeniyle Suriçi’nden göç eden ailelere yönelik çalışma yürütüldüğünü ifade eden Kıratlı, Giysi Bankası’nda şu ana kadar binden fazla kişiye giysi desteği sunulduğunu dile getirdi.

“Giysi paketleri çocuklara ulaştırıldı”

Çatışmalı süreçten en çok çocukların etkilendiğini, çocukları sevindirmek, ailelerle dayanışmak için hazırlanan özel bayram hediyelerini çocuklara ulaştırıldığını kaydeden Kıratlı, Giysi Bankası’nın bağışlarla yürütüldüğünü, şu ana kadar büyük bir dayanışma ağının oluştuğunu söyledi. Kıratlı, duyarlı vatandaşlara dayanışmak için bağışta bulunmaları için çağrıda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz