Tacize karşı yürüyecekler

Diyarbakır'da bulunan sendika ve sivil toplum kuruluşlarına üye erkekler, Siirt'te meydana gelen cinsel istismarı protesto etmek amacıyla düzenleyecekleri yürüyüş için çağrı yaptı.

Tacize karşı yürüyecekler

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da faaliyet yürüten sendika ve STK'lar öncülüğünde, Siirt'te meydana gelen cinsel istismar olayını protesto etmek amacıyla organize edilen yürüyüş, gerçekleştirilecek. Sadece erkeklerin katılacağı yürüyüşe ilişkin organizasyonu yapan Örgütler, AZC Plaza önünde basın açıklaması yaptı. Kurumlar adına KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Karaaslan açıklama yaptı. 30 yıllık savaş sürecinde toplumsal çöküşün getirdiği uyuşturucu, fuhuş, taciz ve tecavüzün arttığını belirten Karaaslan,,"Devletin çeşitli önlemler almaması bu konuyu daha çok biz insanları teşvik edecek bir boyuta getirmiştir. Bu çerçevede biz STK'lar olarak bu sorunun sadece kadın sorunu olmadığını, aslında bir erkek sorunu olduğunu ve bu sorunun da ancak erkekler tarafından çözülebilecek bir durum olduğunu" ifade etti.

‘HÜKÜMET, ROJAVA HALKINA SAYGILI OLMALI’

Rojava'da yaşanan gelişmelere değinen de Karaaslan,hükümetin yaklaşımının toplumda rahatsızlık yarattığını söyledi. Karaaslan, "Türkiye hükümetinin yaptığı açıklamalar, biz sivil toplum kuruluşlarını rahatsız etmektedir. Bu konuda hükümet ve temsilcilerinin sürece denk düşen açıklamalar ve Kürtlere bakış açılarının değiştirmelerini Rojava'daki gelişmelere saygılı olmalarını bekliyoruz " dedi.

Basın açıklamasından sonra, cadde üzerinde geçmekte olan yurttaşlara yarın gerçekleştirilecek yürüyüşe davet bildiri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz