Talebeler için Hayırlı kermes

Seyrantepe Talebe Yurtları Diyarbakır da öğrenim gören öğrencileri yararına Kermes düzenledi. Katılımın yüksek olması dikkat çekerken Vali Yardımcısı Özpolat, "ilim ve irfan yuvalarında gençlerimizin hayırlı bir şekilde yetişmesi toplumun yarınları için, kurtuluş çeresidir" dedi.

Talebeler için Hayırlı kermes

Seyrantepe Talebe Yurtları, Diyarbakır'da her yıl geleneksel hale getirdiği "Öğrenci yararına kermes" etkinliğini bu yıl da, Üç ayların başladığı Regaip Kandiline bir gün kala gerçekleştirdi. 10 gün süreyle vatandaşlara hizmet verecek olan ve gönüllülük esasının içeren kermese katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Bağlar ilçesinde Seyrantape Talebe Yurdu öğrencileri yararına düzenlenen kermese İl Valisi Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, İl Müftüsü Burhan İşleyen, Suffe Medreresi Yönetim Kurulu Başkanı Molla Tayyip Elçi, Seyrantape Talebe Yurdu yetkilileri, öğrenci ve aileler ile vatandaşlar katıldı.

KERMESE İLGİ BÜYÜK

El emeği göz nuru denilen bayanların el işlemeleri, havlular, başörtüler, danteller başta olmak üzere ev yapımı boğaça, börek, pasta, gözleme, aşura, döner ve Çiğköfte, kurabiye ikram ve satışlarının yapıldığı Kermes'in açış konuşmasını Seyrantepe Talebe Yurdu İdarecilerinden Hayrettin Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu, “Bu kermes Diyarbakır ve yöresinde bulunan 17 Kuran kursu ve yurtların mevcudiyetiyle hazırlandı. Yurtlarımız, binden fazla öğrenciye özellikle fakir okumak isteyen kimsesiz olanlara sahip çıkan bir yer. Büyüğümüz kuranın İslam’ın maneviyatın kaybolduğu bir dönemde hayatını her şeyini riske alarak Kur'ın ayakta durmas,ı Kuranın yayılması, İslam’ın yayılması,  ümmeti Muhammed’in bir daha Kur'anla tanışması için 1900'lü yıllardan beri bu hizmetlerin temelini attı ve Elhamdülillah 155 ülkede devam etmektedir.  Diyarbakır’ımızda da öğrenci sayımız 1000’in üstünde. Buranın amacı millete, memlekete, analarına, babalarına cemiyete faydalı olmak için, mücadele veren hizmet veren bir yer. Kermesimiz de bu şekilde burada elde edilecek gelirin yine burada okuyan öğrencilere, kimsesiz öğrencilere, okumak isteyen kardeşlerimize harcanacaktır. Tekrar Kermesin Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İMANLI VE AHLAKLI NESİL

Vali Yardımcısı Özpolat ise, kermesin önemine değinerek, şöyle dedi; “Şüphesiz ailelerin çocuklarını verdiği temel ahlaki değerlerin yanında bu tür ilim ve irfan yuvalarının da gençlerimizin hayırlı bir şekilde yetişmesi ilmen, manan, ahlaken seciyesi yüksek bir şekilde yetişmesi noktasında çok büyük katkılar sağladığını toplum olarak görmekteyiz. Bizlerde bu yapılan faydalı ilim faaliyetlerine, iman faaliyetlerine destek olma gayesiyle bugün Vilayetin bir temsilcisi olarak buraya geldik. Özellikle Diyarbakır’ımızda Ahlaklı imanlı gençlerin yetişmesinde büyük hizmetler veren Seyrantepe talebe yurtlarının faaliyetlerine hep beraber şahit olmaktayız. Bizler Seyrantepe Talebe yurtlarının memleketimizin diğer yörelerinde de aynı mihraptan ilham alan yurtlar gibi önemli hizmetler ettiğine şahit oluyoruz. Bugün kermeslerinin hayırlı olmasını, hayırlı bir şekilde gelir elde etmesini ve bunlarında yine hayırlı bir yolda kullanmalarını temenni ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından davetliler ve vatandaşlar kermes alanını dolaşarak, alış-veriş yaptı. İkramları kabul ederek, ev hanımlarında hazırlanan yiyecek ve içecekleri tattılar. Kermesin 10 gün süreyle Diyarbakırlı vatandaşlara açık olacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz