Tansiyon Düşmüyor!

Sur ilçesi'ndeki çatışma ve gerginlik tırmanırken, patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 çocuk yaralandı. İlçeye girişler yasaklandı.

Tansiyon Düşmüyor!

Günlerdir çatışmaların hız kesmediği Sur ilçesinde dün de, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. İlçe genelinde silah ve bomba sesleri yükselirken, esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bir patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 çocuk yaralandı.

SUR İLÇESİ ATEŞ ÇEMBERİ

Geçtiğimiz gün başlayan çatışmalar dün yeniden Sur ilçesinde şiddetlendi. Balıkçılarbaşı semtinde bulunun Dört Ayaklı Minare’yi ablukaya alan güvenlik güçleri, burada örgütün gençlik yapılanmasıyla çatıştı. İlçede çatışmalar nedeniyle silah ve bomba sesleri kesilmezken, Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, Gazi Caddesi’nin giriş ve çıkışı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Elleri tetikte bekleyen özel harekat polisleri, şüpheli vatandaşları sorguya çekti.

5 ÇOCUK YARALANDI

Buarada, Operasyonların sürdüğü  Eski Yoğurt Pazarı Sokak üzerinde bir duvarın kenarına PKK'lılar tarafından bırakılan patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklar A.K.(10)., Ş.S.(16), Y.T.(13)., M.A.T.(11). ve S.K.(15) ambulanslarla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ESNAF İŞYERİNİ KAPATTI

Silah ve patlama seslerinin yükseldiği ilçenin ara sokaklarında operasyonlar devam ederken, bölgedeki esnaf kepenk kapattı. Gazi Caddesi, önlem alan güvenlik güçleri tarafından  araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Operasyonlara helikopterler de havadan destek verdi.

GAZETECİLER SORGULANDI

Bu arada olayları takip etmek için Sur’a giden Doğan Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri polis tarafından kısa süreli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürülen 4 gazetecinin fotoğraf makinelerine el konuldu. Makinelerde polislerin yüzünü gösteren fotoğraflar bulunamayınca gazetecilere geri verildi. Muhabirler, incelemelerin ardından serbest bırakıldı.

ORDUEVİ ÖNÜNE BOMBA

Öte yandan, Van Gölü sahilinde bulunan Saray Mahallesi'ndeki Tatvan Orduevi'nin arkasındaki menfeze PKK'lı militanlar tarafından yerleştirilen bomba, dün saat 07.45 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, ilk belirlemelere göre 5 asker yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla ilçedeki askeri hastane, devlet hastanesi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilerken, bombalı tuzakla saldırı yapan PKK'lıların yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

LOJMANLAR TARANDI

Silopi İlçesi'nde PKK'lılar 172'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın lojmanlarındaki nöbetçi kulübesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 2 asker hafif şekilde yaralandı.  PKK'lıların saldırısına askerler anında karşılık verince çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle 2 asker yaralanırken, bir süre devam eden çatışmadan sonra PKK'lılar hendeklerin kazılı olduğu bölgeden kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

ASKER DURUMU FARK ETTİ

Kurtalan İlçesi'ne bağlı Beykent Beldesi'nden, önceki akşam saatlerinde ilçe merkezine doğru gelen sürücüsünün kimliği ve plakası açıklanmayan motosiklet, şüphe üzerine jandarma tarafından durdurulmak istendi. Bunu farkeden motosikletin üzerindeki 2 kişiden biri kaçmayı başarırken, sürücü motosikletle birlikte yakalandı. Yakalanan kişi ve motosiklet üzerinde yapılan aramada, bir otomatik tüfek ile motosiklete bağlı ve tahrip gacü yüksek bomba düzeneği bulundu. Yakalanan kişi sorguyaü alınırken, kaçan kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Kurtalan İlçesi'nde PKK'lılar önceki gece Kurtalan Asayiş Komando Komutanlığı'na otomatik tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken, 1'i yaralı olarak ele geçirildi.

1 UZMAN ÇAVUŞ 

Siirt Valiliği, Baykan İlçesi kırsalında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuşun bacağından yaralandığını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler