Tansiyon düşmüyor!

Sokağa çıkma yasağının 8'inci güne girdiği Silvan'da tansiyon düşmüyor. Dün de peş peşe ölüm haberleri geldi. İki kişi öldü, biri polis 6 kişi de yaralandı.

Tansiyon düşmüyor!

Sokağa çıkma yasağının ardından bölgeye giden güvenlik güçleri ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Öğle saatlerinde çatışmalar şiddetlendi. Çatışmaların yoğun olduğu Tekel Mahallesi’nin yakınlarında taksi şoförlüğü yaptığı öğrenilen 1 kişi öldü.

Olayda 50 yaşındaki Abdulsemet Kesici, 44 yaşındaki Seyfettin Kurt ile Kudbettin Çiçek yaralandı.  Cami Mahallesi Azizoğlu Caddesi üzerindeki evine roketatar mermisi isabet ettiği belirtilen 70 yaşındaki Mehmet Emin Çiçek, cam parçalarından yaralandı. Bu saldırıdan kısa süre sonra, ikinci bir ölüm haberi bu kez Tekel Mahallesi'nden geldi.

Yakup Sinbağ adında bir kişi silahla vurularak öldü. Polis, ölen kişiyle ilgili soruşturma başlattı. Selahattin Mahallesi'ndeki çatışmalar sırasında da 26 yaşındaki Mustafa Sağlam yaralandı. Sağlam'ın yoldan geçerken kurşunların isabet ettiği ve Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındğı belirtildi.

YDG-H üyeleri, Mescit Mahallesi'nde hendekleri kapatmaya giden bir kepçeyi ateşe verdi, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.  Açılan ilk ateşte 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bu arada Silvan Kaymakamlığı, muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara dün 3 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirdi.

3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı dün 8'nci gününe giren Silvan İlçesi'nde dün çıkan çatışmalarda 45 yaşındaki taksi şoförü Mehmet Gündüz ile 20 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti, 1'i polis 6 kişi yaralandı. İlçede tansiyon düşmezken, çatışmalar yer yer devam ediyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Silvan İlçesi'nde geçen salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK'lı militanların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekipleri, mahallelere girdi. Üç mahallede sokağa çıkma yasağı dün 8'nci gününe girerken, bugüne kadar olaylarda 1 polis şehit olurken, ölü sayısı da 6'a yükseldi.

1 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

Olaylar sırasında daha önceden örgüt üyelerinin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Özel Harekat polis memuru Necmi Çakır şehit olurken, PKK'lı olduğu açıklanan Müslüm Tayyar ile 20 yaşındaki Sertip Polat ile  24 yaşındaki Engin Gezici ile kendisine yardım etmek isteyen halası 55 yaşındaki İsmet Gezici öldü.

1 POLİS YARALANDI

Silvan'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları dün de sürdü. Mescit Mahallesi'nde PKK'lılar hendekleri kapatmaya giden bir kepçeyi ateşe vererek yakıp, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 polis memuru yaralandı. Polisinde karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaralı polis memuru ambulansla kaldırıldığı Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

TAKSİCİ VURULDU

Mescit Mahallesi'nde çatışmalar yer yer devam ederken, mahalleye 150 metre mesafede bulunan bölgede 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Çatışmada taksi şoförlüğü yapan 45 yaşındaki Mehmet Gündüz ölürken, 50 yaşındaki Abdulsemet Kesici, 44 yaşındaki Seyfettin Kurt ile Kudbettin Çiçek yaralandı. Gündüz, otopsi işlemleri için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Gündüz buradaki işlemlerin ardından bugün sabah saatlerinde Silvan’da toprağa verilecek.

1 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Bu saldırıdan kısa süre sonra, ikinci bir ölüm haberi bu kez Tekel Mahallesi'nden geldi. Yakup Sinbağ adında bir kişi silahla vurularak öldü. Polis, ölen kişiyle ilgili soruşturma başlattı. Bu arada sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel Mahallesi'ne 200 metre mesafedeki Selahattin Mahallesi'ndeki çatışmalar sırasında da 26 yaşındaki Mustafa Sağlam yaralandı. Sağlam'ın yoldan geçerken kurşunların isabet ettiği ve Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındğı belirtildi. Silvan'da dün ölenlerin sayısı 2'ye yaralananların sayısı da 1'i polis 6 kişiye yükseldi.

EVİNE ROKETATAR MERMİSİ

Cami Mahallesi Azizoğlu Caddesi üzerindeki evine roketatar mermisi isabet eden 70 yaşındaki Mehmet Emin Çiçek, cam parçalarından yaralandı. Yaralılar, Silvan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler