Tansiyon Düşmüyor!

Diyarbakır'da tansiyon düşmüyor. Şiddet ve terör yaşamı felç ederken, dün de çatışma ve protesto eylemleriyle başlayan sokak gösterileri devam etti. Bir polis yaralandı, HDP'Li Milletvekilleri oturma eylemi yaptı.

Tansiyon Düşmüyor!

DİYARBAKIR'da Asker Hastanesi'ne örgüt militanları tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda nöbetçi kulübesi ile camlarına isabet ederken, yaralanan olmadı. Sokağa çıkma yasağı süren Sur'da PKK'ya operasyon devam ederken, 1 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

İlçenin PKK ve Gençlik yapılanması YDG-H'lılardan temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, patlayıcı tuzakların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

ASKER HASTANESİ'NE SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki Asker Hastanesi'ne dün akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte mermiler nöbetçi kulübesi ile hastanenin toplantı ve yemek salonlarının camlarına isabet etti. Camların kırıldığı silahla saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

SUR'DA 1 POLİS YARALI

Sokağa çıkma yasağının 9'uncu gününe girdiği Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonlar öğleden sonra yoğunlaşırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Urfakapı Mevkii'nde polis mevzisine PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şarapel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

İKİ KİŞİ SİLAHLA VURULDU

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu arada Dağkapı Büyük Postane arkasında çıkan çatışmada 2 kişi silahla yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis kimliklerini araştırıyor.

22 HENDEK VE BARİKAT KALDIRILDI

Buarada, Güvenlik güçlerince, ilçedeki 6 mahallede 225'e yakın hendek ve barikat bulunduğu tespit edildi. Söz konusu barikatların arkasına, hendeklerin içerisine ve yollardaki parke taşların altına yerleştirilen patlayıcılar, polis ekiplerince kontrollü şekilde imha edilmeye çalışılıyor.

SANAYİ TÜPÜYLE KURULAN TUZAK

Örgüt mensuplarının hendeklerin içine ve barikatların arkasına piknik tüpünün yanı sıra sanayi tüpü de yerleştirdiği belirlendi. Bu kapsamda tuzaklanan patlayıcıların imhası sırasında güvenlik güçlerince siviller ile ev ve iş yerlerinin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor.

PKK'nın dağ kadrosundan gelen militanların ilçeye geldiği, gençlik yapılanması YDG-H mensuplarından oluşan her bir grubun başında bu militanların bulunduğu öğrenildi.

İLÇEDEN GÖÇE DAYALI KAÇIŞ SÜRÜYOR

Yaşamı hiçe sayan saldırı ve baskılardan rahatsızlık duyan binlerce kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı ilçede göç sürüyor. Terör endişesiyle yanlarına aldıkları valiz ve bazı eşyalarla ilçeden ayrılmak isteyen vatandaşların polis noktalarında üst araması ve kimlik kontrolünün ardından geçişlerine izin veriliyor.

YENİŞEHİR'DE GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Yenişehir İlçesi Urfakapı mevkiinde HDP öncülüğünde bir grup, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Sur'a yürümek istedi. Önlem alan polis grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup bir süre oturma eyleminde bulunarak, yollara karanfiller bıraktı. Sur'daki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için kentin merkezi Yenişehir İlçesi'nde Ofis Semti'ne çıkan bir grup, Ekinciler Caddesi'ne barikatlarla kapatmak istedi. Yol kapatanlar gelen polis ekiplerine el yapımı patlayıcı, havai fişekler atarken, polis grupları gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı. Polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 İSTASYON BULVARINDA EYLEM

Buarada, protesto amacıyla İstasyon Bulvarı Urfakapı mevkisinde toplan bir grup, polisin kurduğu barikatın önünde yaklaşık 2 saat oturma eylemi yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayarak trafiğe kapattıkları yolda ateş yakan gruptaki bazı kişiler, polise taşla saldırdı. Bunun üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen grup, ara sokaklara dağıldı. Müdahale sırasında altyapı çalışması için kazılan çukura saplanan bir TOMA, başka bir TOMA tarafından halatla çekildi.

VALİLİKTE OTURMA EYLEMİ

Sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesi’ne dilekçe veren HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, ardından geldikleri valiliğin özel kalem müdürlüğünde oturma eylemi başlattı. Uca, dilekçe vermelerinin ardından validen görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek, “Randevu vermediler. Biz de özel kalem müdürlüğüne gelerek, oturma eylemi başlattık. Talebimize cevap gelmezse eylemimizi valilik bahçesine taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz